A saját esküvőjén tartóztatták le a rendőrök Mihályt

Hónapok óta bujkált a zsaruk elől, de az anyakönyvvezetőnél a valódi adatait adta meg. Amikor a friss pár kilépett a házasságkötő teremből, már várták őket

Szentes városának házasságkötő terme előtt, saját esküvőjéről kilépve kapták el a rendőrök azt az öcsödi férfit, akit már hónapok óta köröztek. Az akció-vígjátékba illő esetről a Zsaru Magazin számolt be.

A Jász-Nagykun-Szolnok me­gyei községben – illetve az utóbbi időben mindig máshol élő – G. Mihály hat nappal ez­előtt szerette volna összekötni életét szerelmével. A násznép meg is jelent a Szentes városának főtéren lévő házasságkötő teremnél. Azt vi­szont senki sem vette észre, hogy a nagy nap előkészületeit több nyomozó is figyeli a parkból.

Megszállták a teret

Abaházi Dávid hadnagy, a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője a Zsarunak viccesen azt mondta, őket ugyan nem hívták meg a lagziba, de úgy döntöttek, felhagynak az illemszabályokkal. Az ifjú pár és a kísérők bementek az épületbe, a nyomozók pedig ellepték a teret. Minden oldalról lezárták az épületből kivezető utakat, hogy a friss vőlegény nehogy meglógjon.

Karon fogták az ifjú férjet a rendőrök

Hírdetés

A zsaruk úgy tervezték, hogy a polgári szertartás után, az utcán fogják el a közokirat-hamisításért körözött Mihályt. Amennyire az egyáltalán egy ilyen esetben lehetséges, a nyomozók diszkréten szerették volna intézni az ügyet, de a násznép felháborodásával azért számolni kellett. Kisvártatva elérkezett a pillanat: az ifjú pár kilépett az ajtón.

Ott két hatalmas termetű egyenruhás rendőr várta őket, illedelmesen köszöntek nekik, karon fogták a vőlegényt, és megkérték, hogy engedje el a felesége kezét. Talán Mihály volt a legkevésbé meglepődve, hiszen pontosan tudta, miért történik mindez. Mivel együttműködő volt, nem bilincselték meg a násznép előtt.

Biztos fülest kaptak a szentesi nyomozók

Sokaknak fogalmuk sem volt ró­la, hogy a vőlegényt már régóta keresik a rendőrök. Szerencsére azonban a rokonokkal is sikerült megértetni, hogy Mihályt miért pont saját esküvőjén kellett letartóztatni.

Korábban többször egy rá hasonlító ismerőse nevét és személyi adatait használta fel, amikor eljárást folytattak ellene. Az idézésekre aztán nem jelent meg, hanem eltűnt, pontosabban bujkált. Szinte naponta váltogatta, hogy hol, melyik rokonánál vagy ismerősénél alszik. Saját igazolványai sosem voltak nála, nehogy lebukjon egy igazoltatásnál.

A nyomozók aztán kaptak egy fülest, hogy egy mindszenti lánnyal készül összeházasodni, de ehhez a valódi személyi adatait kellett leadni az anyakönyvvezetőnél. A lakodalom még csak ezután jött volna, de ezzel most egy darabig minden bizonnyal várni kell. Mint ahogyan a nászéjszakára is.

bors


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »