A Rózsahegy ellen folytathatja győzelmi sorozatát a DAC

A Rózsahegy ellen folytathatja győzelmi sorozatát a DAC

A novemberi válogatott szünet előtt a dunaszerdahelyi sárga-kékek hazai pályán a Rózsahegy együttesét fogadják. A csallóközi együttes sorozatban négy győzelmet ünnepelhetett a bajnokságban és a kupában, ezzel kilábalva a hullámvölgyből.

A hétközi kupasikert követően ezúttal a bajnokságban lép pályára a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi együttes szombaton 15 órától a MOL Arénában fogadja a Rózsahegy együttesét. A dunaszerdahelyi együttes sorozatban négy győzelemmel feledtette a Zsolna és a Nagyszombat elleni vereségeket. Adrian Guľa együttese a kupában és a bajnokságban is keleti gárdákat győzött le, a bajnokságban a Nagymihályt és a Kassát, míg a kupában a Szinna és az Igló otthonában győztek a sárga-kékek.

A hétközi iglói sikerrel pedig a DAC a legjobb nyolc csapat közé jutott a Szlovák Kupában.

A hétvégén viszont a bajnokságban kell folytatniuk a négymeccses győzelmi sorozatukat, mert a sárga-kékek csupán a tabella hatodik helyéről várhatják a Rózsahegy elleni bajnokit. Viszont a körbeveréseknek köszönhetően nagyon szoros a bajnokság, de a címvédő Slovan előnye a dunaszerdahelyiekkel szemben elég jelentősnek mondható, ugyanis kilenc ponttal szereztek már többet a pozsonyiak a bajnokság 13 fordulója során.

 

„Eltökéltséget és győzeleméhséget várok a játékosoktól. Szintén elvárjuk tőlük, hogy jól teljesítsenek a saját szurkolóink előtt, nekik és magunknak is örömet szeretnénk okozni a jó játékunkkal és a győzelemmel” – nyilatkozta a DAC vezetőedzője Adrian Guľa a rózsahegyi mérkőzés előtt.

A két csapat az idei szezonban már összecsapott egyszer méghozzá a Rózsahegy otthonában, a harmadik fordulóban megrendezett mérkőzésen a sárga-kékek hátrányból mentettek pontot Matej Trusa révén. A liptóiak keretében több dunaszerdahelyi múlttal rendelkező felvidéki futballistát is találunk, mint Domonkos Kristóf, Malý Matuš vagy Tučný Ádám. Érdekesség, hogy a Nagymihály és Kassa után a DAC olyan gárdával találkozik, amely októberben edzőt váltott.A Zólyombrézó otthonában elszenvedett ötgólos vereségre a 41 esztendős cseh szakember, Ondřej Smetana kinevezésével reagált a klubvezetés. Amennyiben a DAC győzni tud a hétvégén és az eredmények is kedvezően alakulnak a sárga-kékek számára, akár már a dobogón is zárhatják a fordulót Csingerék.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 14. forduló:

November 10., péntek:

Hírdetés

AS Trencsén – MŠK Zsolna 0-0

November 11., szombat:

MFK Dukla Besztercebánya – MFK Zemplén Nagymihály 15.00 (Voyo)

FC ViOn Aranyosmarót – FK Železiarne Zólyombrézó 15.00 (Voyo)

FC DAC 1904 – MFK Rózsahegy 15.00 (Voyo)

November 12., vasárnap:

ŠK Slovan – MFK Szakolca 15.00 (Voyo)

FC Kassa – FC Spartak Nagyszombat 17.30 (Voyo, Dajto)

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »