A Rotschild-család lapja, az Economist, mentegeti a szabadkőműveseket

A Rotschild-család lapja, az Economist, mentegeti a szabadkőműveseket

A Freie Welt, a német jobboldali hírportál felháborítónak nevezte a vezető német lapban, a Frankfurter Allgemeine Zeitungban tegnap megjelent dezinformációs cikket, amely beavatkozik a magyar választási kampányba. Kifejti, George Soros, „amerikai spekuláns” már beleártotta magát az április 8-i választást megelőző magyarországi választási kampányba azzal, hogy tőle szokatlan módon interjúkat ad magyarul és az általa pénzelt magyarországi nem kormányzati szervezeteket újabb és újabb pénzekkel árasztja el. Most  a Frankfurter Allgemeine Zeitungban a „diktatúrával való flörtöléssel” vádolja az Orbán-kormányt egy olyan újságíró, aki Horthy Miklósról hazudozik össze-vissza csak azért, hogy a mai kormányba rúgjon, miközben, mint korábbi cikkeiből látható, semmi baja azzal a kommunizmussal, amelynek száz millió ember esett áldozatául.

Mivel a hazai média egy napot nem tud kihagyni televíziónk tulajdonosának megnevezése nélkül, az azonos mércét használva emeljük ki, hogy a Sulzberger család tulajdonában lévő vezető amerikai lap, a New York Times ismét, még az itt tegnap ismertetettnél is hosszabb cikkben ír örvendezve a hódmezővásárhelyi polgármester választáson született ellenzéki győzelemről. A lap újra László Robertet, a Political Capital kutatóját idézi, aki a kormánypártra utalva kijelentette, hogy „a korrupció olyan, mint a lassú méreg”. Sulzberger lapja a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatának is dolgozó Political Capitalt függetlennek nevezi.

Miután Nagy-Britanniában egyre erősödnek azok a hangok, amelyek követelik, hogy a közszolgák kötelezően vallják be, tagjaik-e a szabadkőműves páholyoknak, a Rotschild-tulajdonban lévő globális brit hetilap, az Economist „Mi a szabadkőművesség?” című cikkében árnyalni igyekszik a képet és a titkos szervezetet igyekszik pozitív oldaláról bemutatni.

Hírdetés

A független, német nyelvű Contra Magazin „Nagy-Britannia hivatalosan is az Oroszország elleni háborúra készül” cikkében arról ír, hogy London megdöbbentő módon Oroszországot, Kínát és Észak-Koreát nagyobb fenyegetésnek tekinti, mint a terrorizmust és ezt Gavin Williamson brit védelmi miniszter új, védelmi stratégiájában kerek-perec rögzítette is, bejelentve, hogy a fegyverkezési kiadások növelése érdekében az egészségügytől is megvonnak pénzeket.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »