A románok Kassai Viktort hibáztatják a vereségért

A románok Kassai Viktort hibáztatják a vereségért

Kassai Viktor magyar játékvezetőt bírálja a román sportsajtó amiatt, hogy a román válogatott szoros mérkőzésen 2-1-re kikapott a házigazdáktól a 2016-os franciaországi Eb nyitómérkőzésén – írja a faktor.hu. Szerencsére a szakma máshogy látta…

A sportlapok nem is annyira Giroud fejesgólját kifogásolják, hanem egy elmaradt szabadrúgást reklamálnak, amit a 37. percben a kaputól 17 méterre Andone buktatásáért nem ítélt meg a magyar játékvezető. Az esetet a tolo.ro, a ProSport és a Sport.ro is említi. Az első gól előtti történéseket szintén hozzáteszik az adevarul.ro oldalon is.

A tolo.ro egyben Ion Cracionescut, korábbi híres román játékvezetőt is megkérdezte, ő azt mondta: “Kassai az európai játékvezetés egyik hamis legendája.”

Kassai Viktor jól vizsgázott: ő a követendő példa a foci Eb-n

Hírdetés

Szerencsére nem mindenki a románok fejével gondolkozik, egy szakportál szerint csak apró hibái voltak a francia-román meccsen.  Egy a játékvezetésre szakosodott oldal, a mrwhistleblower.com értékelte a magyar sípmester teljesítményét, elégedettek voltak vele, amit láttak. „Tökéletesen ítélt meg minden kérdéses szituációt, remekül vezette a mérkőzést. Volt ugyan néhány kisebb hibája, de senki sem tökéletes” – idézi a lap.

A mrwhistleblower.com kiemelte azt is, hogy Kassai magyarként egyáltalán nem volt elfogult a románokkal szemben, nem fújt ellenük. Sőt teljesen jogosan, büntetőt is ítélt a javukra.

„Olyan kezdés volt tőle, amelyet az UEFA is elvár. Kassai ezzel a játékvezetéssel példát mutatott a torna hátralévő részére.” – írta a portál.

Forrás: Faktor.hu / Blikk.hu

The post A románok Kassai Viktort hibáztatják a vereségért appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »