A "romániai" elvtársak is szomorúak amiatt, hogy a Népszabadság antimagyarjait "megakadályozták alkotó munkájuk végzésében"

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) állásfoglalásban aggodalmának adott hangot hétfőn a Népszabadság megjelenésének felfüggesztése miatt.

A "romániai" újságírószervezet honlapján közzétett állásfoglalás szerint a MÚRE igazgatótanácsa “szomorúan és aggodalommal” fogadta “a legnagyobb példányszámú országos magyar politikai napilap” megjelenésének a felfüggesztéséről szóló hírt.

“Az újságíró hivatás egészére nézve méltatlannak találjuk azt az eljárást, ahogyan a tulajdonosi döntést a munkatársak tudomására hozták, megakadályozva kollégáinkat napi alkotó munkájuk végzésében” – áll a dokumentumban.

Hírdetés

“Aggodalomra ad okot minden olyan történés, amely az újságírókat korlátozza tevékenységükben, véleményük elmondásában. Ugyanúgy aggódunk minden olyan sajtófórum megszüntetése miatt, amelyek hagyományosan jelentős közösséget szolgálnak. Meggyőződésünk, hogy a médiának nem lehet kizárólagos célja a profitszerzés, az újságírók munkája ennél összetettebb és más mércével is kell mérni” – fogalmazott állásfoglalásában a MÚRE igazgatótanácsa.

Az újságíró szervezet reményének adott hangot, hogy az átmenetinek nevezett helyzet valóban átmenetinek bizonyul.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »