A románia gondolatrendőrségről

Orwell ha ezt látná…Az elmúlt két év történései alapján bátran kijelenthető, hogy a román hatalom egyértelmű célja a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szétverése, ellehetetlenítése. Kellene szólni a román hatalomnak, hogy Orwell a disztópikus regényeit nem azért írta, hogy rá pár évtizedre megvalósítsák az elképzeléseit.

Lássuk kronológiai sorrendben, a hatalom HVIM elleni Orwelli túlkapásait.

 A 2014 marosvásárhelyi autonómiatüntetés, a HVIM tagjain csattan az ostor, tizenegy tagjuk kapott pénzbüntetést, összesen 21ezer lej kifizetésére kötelezték őket. A vádak között többnyire rendbontás, csendzavarás szerepelt , rendbontás mert több tízezer ember nem fért el a járdán, és csendzavarás, egy tüntetésen ahol tízezrek kiabáltak és énekeltek…

2015 Decemberében két kézdivásárhelyi vármegyés vezetőt hurcolt el a romániai terrorellenes szervezet, a vád terrorizmus és az alkotmányos rend elleni cselekedetek előkészítése, illetve erre a bűncselekményre való felbujtás Zoltán esetében, a fő bizonyíték néhány állítólagos lehallgatott beszélgetés, mivel évek óta lehallgatják a HVIM tagjait. Az alkotmánybíróság nemrég kimondta, hogy ezek a lehallgatások jogtalanok, így elméletileg, a lefoglalt szilveszteri petárdán, a csillagszórón és az airsoft eszközökön kívül semmiféle bizonyítéka nincs a hatalomnak a két hazafi ellen.

Hírdetés

2016 marosvásárhelyi autonómiatüntetés, 84embert bírságolt meg a hatóság, nem engedélyezett felvonuláson való részvétel és csendzavarás miatt, köztük a HVIM néhány tagját is, például Szőcs Csongort, Szőcs Zoltán testvérét, aki aznap Bukarestben tartózkodott. Ebből arra következtetek, hogy előre meg volt írva egy fekete lista, hogy kiket kell megbüntetni a tüntetés után, másképpen, hogy tudnának olyant megbüntetni aki ott sem volt Marosvásárhelyen, milyen alapon? Megjegyezném, hogy a magyargyűlölő Noua Dreaptanak sem volt engedélye a sepsiszentgyörgyi magyarellenes felvonulásaik során, idegengyűlölő jelszavakat skandáltak, melyek kimerítették a diszkriminációra, gyűlöletkeltésre való felbujtás fogalmát, ennek ellenére még eljárás sem indult ellenük! A napnál is világosabb a román hatalom sunyi kettős mércéje.

2016 március 18, a HVIM egyik tagja idézést kap a rendőrségre, bűnvádi dosszié készül ellene, a vád: államellenes cselekedetet hajthatott(!) volna végre édesapja vadászpuskájával a Székely Szabadság Napján, és, hogy mindezt mire alapozzák? Egy ugyancsak állítólagos facebook bejegyzésre és arra, hogy az édesapjának vadászfegyvere van, természetesen engedéllyel. Bebörtönöznek, megbüntetnek, megvádolnak csak mert beszélgetsz valamiről, mert gondolsz valamire, mert a facebookon írsz valamit, mert békésen felvonulsz egy bejelentett tüntetésen, anélkül, hogy bármilyen törvénytelenséget elkövetnél. Elég indok számukra az, hogy elkövethetnéd azokat a bizonyos bűncselekményeket, igaz ilyen feltételezések, kombinálások alapján gyakorlatilag bárkit meg lehet hurcolni az országban.

A napnál is világosabb, hogy koncepciós vádakkal próbálják megfélemlíteni, ellehetetleníteni a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi tagjait. Elég egy baráti beszélgetés, vagy egy facebook bejegyzés és kész is a vád. Érdekes módon a román hatalmat az már nem zavarja mikor egyes román soviniszták a facebookon a magyarok kiirtására buzdítják egymást.

www.magyarellesseg.com


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »