A román ultrák az északírek elleni meccsen is a magyarokat akarták kikergetni az országból

A román ultrák az északírek elleni meccsen is a magyarokat akarták kikergetni az országból

Hétfő este játszott egymással a román és az északír U21-es labdarúgó válogatott. A mérkőzés után a román labdarúgó szövetségnek (FRF) feltehetőleg újabb szankciókra kell számítania, mivel a mérkőzés alatt rendszeresek voltak az idegengyűlölő, xenofób megnyilvánulások a román szurkolók, ultrák részéről, írja a gsp.ro .

A mĂŠrkőzĂŠs alatt szĂĄmos alkalommal elhangzott a romĂĄn focimeccsekről hĂ­rhedttĂŠ vĂĄlt „Afară, afară cu ungurii din țară” (KifelĂŠ, kifelĂŠ a magyarokkal az orszĂĄgbĂłl) szurkolĂłi rigmus is. A mĂŠrkőzĂŠst egyĂŠbkĂŠnt simĂĄn nyertĂŠk 3-0-ra a romĂĄnok.

Hírdetés

Az elmúlt időszakban több alkalommal is agresszív idegengyűlölet jellemezte a román labdarúgó válogatottak és labdarúgó klubok drukkereit, akik ellenségesen viszonyultak a magyar szurkolókhoz és játékosokhoz, és úgy általában a magyarokhoz.

A román felnőtt válogatottnak például ma (kedden) zárt kapuk mögött kell játszania a Norvégia elleni Eb-selejtezőjét, amiért a szurkolóik a korábbi, Spanyolország és Málta elleni meccseken is magyarellenes rigmusokat skandáltak. (gsp.ro/hírszerk)

NyitĂłkĂŠp: gsp.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »