A román turisták figyelmetlensége miatt kilométeres sorok alakultak ki a görög-bolgár határátkelõnél

A román turisták figyelmetlensége miatt kilométeres sorok alakultak ki a görög-bolgár határátkelõnél

A romániai turisták miatt hatalmas sorok alakultak ki a Kulata-Promachonas határátkelőnél a görög-bolgár határszakaszon szombaton. A nyaralni indulók torlódást leginkább az okozta, hogy nem végezték el a belépéshez szükséges adminisztratív feladataikat.

Hírdetés

A Görögországba utazó nyaralóknak indulás előtt legkevesebb 24 órával ki kell töltsenek egy angol nyelvű nyomtatványt, a Passenger Locator Form-ot. A kitöltés után a regisztráló kap egy QR kódot, amelyet mobil telefonján vagy nyomtatott formában kell bemutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak.

A formanyomtatvány a travel.gov.gr oldalon érhető el.

A Görögországba utazóknak emellett 72 óránál nem régebbi negatív (PCR) teszteredményt kell bemutatniuk, ha nem rendelkeznek oltási igazolással. Ugyanakkor a hatóság által kiadott igazolás is jó, amely azt bizonyítja, hogy már kigyógyultak a fertőzésből. Megfelel egy olyan korábbi PCR vagy antigén teszt is, amely bizonyítja, hogy az elmúlt 2-9 hónapban fertőzöttek voltak, és azóta nyilvánvalóan kigyógyultak, így valószínűleg már nem fertőznek. Ugyanakkor a határátkelőknél a görög hatóságok szúrópróbaszerűen egészségügyi vizsgálatot végezhetnek a belépésre jelentkezőkön. (digi24/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »