A román kormányfőt igen, Orbán Viktort viszont nem hívták meg Trump beiktatására

A román kormányfőt igen, Orbán Viktort viszont nem hívták meg Trump beiktatására

A kormányzati média igyekszik a lehető legtöbbet kihozni Donald Trump novemberi győzelméből. Azt a látszatot kívánják kelteni, hogy USA leendő elnöke rendkívüli módon szimpatizál a magyar miniszterelnökkel. Ennek némileg ellentmond, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor nem kapott meghívót Trump beiktatására, a román kormányfő, valamint a román szocdemek első embere azonban igen. Ezt bárhogy is nézzük, nem túl barátságos lépés a republikánusok és Donald Trump részéről.

A mandienr.hu az esettel kapcsolatban azt írja, hogy Liviu Dragnea el is megy a washingtoni ünnepségre. Dragnea biztosan részt vesz ezen az eseményen, amelyre meghívták Sorin Grindeanu miniszterelnököt is.

Hírdetés

Mint már beszámoltunk róla, Donald Trump megválasztása után nagyjából két héttel telefonon beszélt Orbán Viktorral. Az esettel kapcsolatban Havasi Bertalan azt nyilatkozta: A magyar kormányfő és a megválasztott amerikai elnök telefonbeszélgetése során szóba került, hogy Donald Trump szívesen fogadja Washingtonban Orbán Viktort. A látogatás időpontjáról még egyeztetések lesznek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »