A román kormányfő őszinte volt

A román kormányfő őszinte volt

Azzal, hogy a kormány felelősséget készül vállalni a parlamentben a kétfordulós polgármester-választás bevezetéséért, „megszegte az RMDSZ-szel kötött egyezséget” – ismerte be csütörtök este Ludovic Orban miniszterelnök, hozzátéve: Kelemen Hunoréknak lehetőségük van ellenlépéseket tenni.

A Nemzeti Liberális Párt (NLP) elnöke szerint pártja és az RMDSZ írásos megállapodása szerint a kormány nem módosítja a választási törvényt a parlament megkerülésével.

– hangoztatta Orban.

Hírdetés

Ezzel kapcsolatban Victor Ponta, a Pro Románia párt elnöke, korábbi miniszterelnök, pénteki resicabányai sajtótájékoztatója alkalmából kifejtette: véleménye szerint előrehozott parlamenti választások lesznek Romániá­ban, a kétfordulós polgármester-választást viszont nem fogják bevezetni, mert ezt valójában a liberálisok sem akarják.

A volt miniszterelnök elmondta, szakértőkkel együtt alaposan áttanulmányozta az NLP-kormány által összeállított költségvetést, és meggyőződése, hogy az csak hat-hét hónapra lesz elég, ezért szükséges, hogy addig előrehozott választásokat tartsanak.

Ha csak azt követően lesznek választások, hogy kipukkadt ez a költségvetés-lufi, és bajban lesznek a nyugdíjakkal, fizetésekkel, gyerekpénzekkel, akkor várhatóan elvesztik a választásokat, és úgy járnak, mint a Cioloş-kormány. A Cioloş-kormány még népszerű lett volna, ha május-júniusban választásokat tart, de hagyták decemberre, és láttuk, mi történt”

– fogalmazott Ponta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »