A Római Magyar Akadémián mutatták be a Gál Ferenc Egyetem tanszékvezetőjének könyvét

A Római Magyar Akadémián mutatták be a Gál Ferenc Egyetem tanszékvezetőjének könyvét

Horváth Gábor Anonymus című tanulmánykötetének átdolgozott és kibővített, 2024-ben elkészült olasz nyelvű változatát április 11-én a Római Magyar Akadémián mutatták be.

A Gál Ferenc Egyetem tanszékvezetőjének könyve az „Anonymus-kérdést” és a Gesta Hungarorumot eszmetörténeti és keresztény üdvtörténeti értelmezési keretben, európai művelődés- és művészettörténeti kitekintéssel, a rendelkezésre álló hazai és külföldi okleveles adatok, valamint történeti tények és filológiai érvek alapján vizsgálta.

Hírdetés

A Falconieri-palotában tartott könyvbemutatón a szerzőn kívül meghívott előadóként részt vett Giulio Cipollone, a Pápai Gergely Egyetem professor emeritusa, Enrico Dal Covolo püspök, a Pápai Történettudományi Bizottság alelnöke és a Pápai Lateráni Egyetem korábbi rektora, valamint Pierantonio Piatti, a Pápai Történettudományi Bizottság tudományos titkára. A fenti előadók mellett az est során két Széchenyi-díjas magyar professzor, Szörényi László és Prokopp Mária tanulmánykötetről írt reflexióit is felolvasták. A könyvbemutató megvalósítását a Gál Ferenc Egyetem és a Római Magyar Akadémia mellett Magyarország Szentszéki Nagykövetségének Vatikáni Magyar Levéltári Kirendeltsége is támogatta.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »