A robbantással kapcsolatban rabosítottak egy nőt és házkutatást is tartottak nála

Jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy nő ellen, aki a hatóságok szerint 25 millió forintot kért a Teréz körúti robbantó kilétének felfedéséért – írja az atv.hu.

Magyar Menedék - Badiny

Információik szerint a nőt szeptember 30-án állították meg egy plázában arra hivatkozva, hogy szigorított biztonsági ellenőrzések vannak országszerte. Miután papírjait áttanulmányozták, közölték vele, hogy tanúként kívánják meghallgatni egy ügyben, és a közeli rendőrkapitányságra kísérték.

Hírdetés

Az atv.hu azt írja, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) öt munkatársa, majd később a helyi rendőrség kollégái összesen 10 órán keresztül kérdezgették az elmúlt napok történéseiről, illetve egy általa jól ismert személy viselkedéséről, szokásairól, képességeiről, kapcsolatairól, ruházatáról, a nő azonban csak a meghallgatás negyedik órájában tudta meg, hogy mivel gyanúsítják. Az Atv úgy tudja: állítólag 2 órával a begyűjtése előtt az ő okos telefonjáról származó e-mailt kapott az egyik kormányzati sajtós, amelyben a levélíró közli: 25 millió forint ellenében hajlandó információval szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről.

…megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a használatában álló mobiltelefon készüléket használva 2016 09.30. napon 09 óra 02 perckor … email címről azzal a valótlan tartalommal küldött üzenetet…, a miniszterelnökségi sajtóiroda munkatársa részére, hogy információval rendelkezik a 2016 szeptember 24-én a Budapest 6. kerület 2-4 szám alatti robbantással kapcsolatban. E-mail üzenetében 25 millió forint készpénz ellenében ígérte, hogy a mai napon 11 órakor… felfedi, hogy ki és miért robbantott”, – idézi az Atv a birtokukba került rendőrségi dokumentumot.

Az atv úgy tudja, hogy mindkét telefonját átvizsgálták és lefoglalták és házkutatást tartottak nála.

Közölték vele, hogy mostantól jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt folyik ellene eljárás, mivel megpróbálta tévedésbe ejteni a hatóságot, azt a látszatot keltve, hogy bármit is tud a bombatámadásról. A nő tagadja, hogy bármi köze lenne a szóban forgó e-mail üzenethez, szerinte valaki feltörte a postafiókját.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »