A Rheinmetall 15 hónapon belül megkezdi a KF51 „Panther” sorozatgyártását

A Rheinmetall 15 hónapon belül megkezdi a KF51 „Panther” sorozatgyártását

A német Rheinmetall fegyverkonszern már a következő 15 hónapban elindítaná az új KF51 „Panther” („Párduc”) harckocsik sorozatgyártását – mondta Armin Papperger, a cég igazgatóságának vezetője csütörtökön Düsseldorfban. A „Párducot” tavaly mutatta be a Rheinmetall Franciaországban.

Papperger arra az ajánlatra is emlékeztetett, hogy a németek egy gyárat építenének Ukrajnában. Szerinte az építkezés 12-14 hónapig tartana. Az üzemet ezután maga a Rheinmetall vagy egy, az ukrán kormánnyal közös vállalat üzemeltetné. Mint hozzátette, a gyár 2024 végére készülhet el.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy a Rheinmetall más országban is tervez-e ilyen gyárat építeni, Armin Papperger azt válaszolta: “Igen, Magyarországon képesek vagyunk Párducokat gyártani.”

További részleteket nem közölt. Papperger a Rheinische Post újságnak március elején azt mondta, hogy az ukrajnai harckocsigyár értéke “körülbelül 200 millió euró” lesz, és évente akár 400 darab KF51 „Panther” harckocsit is le tud gyártani. A gyárat légvédelmi rendszerekkel szeretnék megvédeni az orosz légitámadásoktól.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »