A rend­őr­ségbe be­épült betolakodók se­gí­te­nek a bű­nö­zők­nek

Titkos jelentés került nyilvánosságra Hollandiában, amelyet az Algemeen Dagblad tett közzé. E szerint a holland rendőrök jelentős része kapcsolatban áll a bűnözői körökkel. Az ország központi régiójából 19 rendőr ellen már vádat is emeltek korrupció, gondatlanság, a számítógépes információk kiszivárogtatása miatt. Korábban a Guardian arról írt, hogy habár a bevándorló hátterű rendőrök aránya csupán 7 százalék, a beépült migránsok az esetek 40 százalékában segítettek már a bűnözőknek.

Utrecht egyik vezető rendőrét például azzal vádolják, hogy vesztegetési pénzt kapott a hírhedt Ridouan Taghi nevű drogbárótól. Taghi és 15 másik bűnöző most a bíróságon felel azért, mert a vád szerint az alvilágban egy sor gyilkosságot szervezett meg. Amszterdamban tavaly egy 55 éves rendőrt tartóztattak le az Algemeen Dagblad szerint.A lap azt állította, hogy a letartóztatott 19 rendőr csak a jéghegy csúcsa lehet.

Hírdetés

Korábban a Guardian arról írt, hogy habár a bevándorló hátterű rendőrök aránya csupán 7 százalék, a beépült migránsok az esetek 40 százalékában segítettek már a bűnözőknek.

Ennek oka – mutatott rá a mostani jelentés -, hogy a bevándorló közösségeket a családokon és a klánokon keresztül nagyon erős kapcsolatok jellemzik. Ebből az következik, hogy minden beépült rendőr elsősorban a saját országának, vallásának a bűnözőit segíti.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »