A rendőrség robbanószerkezeteket talált Trump merénylőjének otthonában és autójában

A rendőrség robbanószerkezeteket talált Trump merénylőjének otthonában és autójában

A Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni merénylet (hivatalosan csak feltételezett) elkövetőjének otthonában és autójában is robbanószerkezetet talált a rendőrség a házkutatás során.

Trumpra szombaton lőtt 137 méterről egy 20 éves férfi egy pennsylvaniai választási nagygyűlésen. A volt amerikai elnöknek csak a füle sérült meg, ami azt jelenti, hogy milliméterekre a fejétől húzott el a golyó, óriási szerencséje volt, hogy a lövés pillanatában, miközben beszélt, kicsit félrefordította a fejét – ha nem teszi, nagy valószínűséggel már nem élne.

Az amerikai hatóságok a Wall Street Journal közlése szerint robbanószerkezetet találtak az elkövető, Thomas Matthew Crooks házában.

A merényletben használt fegyver az elkövető apjáé volt.

Hírdetés

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az elkövető hogyan, mikor és milyen formában akarta felhasználni a robbanószerkezeteket a merénylet során.

Érdekes körülmény, hogy még a Reuters hírügynökségnek sem sikerült nyomára bukkannia az elkövető profiljainak a közösségi oldalakon. A Facebokot üzemeltető Meta pedig nem reagál a sajtó azon kérdéseire, hogy töröltek-e az elkövetőhöz tartozó profilokat és kommunikációt.

Emlékeztetőül: a Robert Fico elleni májusi merényletet követő órákban a Facebook törölte a merénylő, Juraj Cintula internetes kommunikációját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szlovák hatóságok nem rendelkeznek közvetlen információkkal arról, hogy Cintula kommunikált-e és ha igen, kivel kommunikált terveiről, és csak a Facebookon múlik, hogy mely adatokat adja ki a szlovák hatóságoknak és melyeket hallgatja el…

körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »