A rendőrség őrizetbe vette Pozsony-Újváros polgármesterét

A rendőrség őrizetbe vette Pozsony-Újváros polgármesterét

Az újvárosi önkormányzat szóvivője szerint nincs birtokukban olyan információ, amely alátámasztaná, hogy polgármesterük bármilyen módon megsértette volna a törvényt. Marek Tettinger ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt 10 évben folyamatosan névtelen feljelentések célpontja volt a polgármester.

Kiemelte, hogy a rendőrséggel minden esetben maximálisan együttműködtek, “ugyanígy fogunk tenni most is”.

“Eddig mindig minden vád alaptalannal és képtelenségnek bizonyult. Meggyőződésünk, hogy most sem lesz másként. Ebben a pillanatban még nem tudjuk, hogy aktuálisan mire vonatkozik a feljelentés”

Hírdetés

hangsúlyozta Tettinger, aki azt is elmondta, hogy hivataluk hosszú ideje igyekszik megerősíteni az átláthatóságot, gazdaságosságot a közbeszerzéseknél, ahogy az önkormányzat működését is a lehető leghatékonyabbá tenni.

Kusý 2006-ban lépett be a helyi politikába mint polgári aktivista, akkor városi képviselőként kezdte meg munkáját. 2010-től vezeti Pozsony-Újvárost, 2017-ben indult a megyeelnöki posztért. 2020-ban a Dobrá voľba listájának 7. helyéről indult a parlamenti választásokon, a pártnak 17 ezer euró kölcsönt adott a választások előtt.

A szlovák büntetőtörvény a közrend elleni bűncselekmény vádja alá sorolja például a korrupciót vagy a köztisztviselő hatalmával való visszaélést.

sme.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »