A rendőrség “nemzetiszocialista szálat” vizsgál a Teréz körúti robbantás ügyében

A rendőrség “nemzetiszocialista szálat” vizsgál a Teréz körúti robbantás ügyében

Szélsőjobboldali szálat is vizsgál a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás ügyében – tudta meg a Magyar Idők. A zavaros nézeteket valló gyanúsított július végéig előzetes letartóztatásban marad.

Kiemelten vizsgálják a nyomozó ügyészek, hogy mi volt a tettes motivációja a Teréz körúti robbantás elkövetése során. Úgy tűnik, az ok lehetett akár zavaros, ideológia is – számolt be a Magyar Idők.

„A nyomozás során a gyanúsított által elkövetett bűncselekmények motívumát kiemelten vizsgáljuk. A nyomozás érdekeire tekintettel ennél részletesebb tájékoztatás nem adható kérdésére” – válaszolta a lap megkeresésére Simon Richárd ügyész, a KNYF helyettes szóvivője.

Úgy tudni, hogy a lap egy olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy egy zenei szubkultúra jelképeit viselte a gyanúsított, amikor legutóbb az előzetes letartóztatásának meghosszabbítására kísérték a bíróságon.

Hírdetés

A róla készült fotó alapján több „szubkultúra-szakértő” is a nemzetiszocialista black metal (National Socialist Black Metal – NSBM) jelképeit azonosította, ezekhez hasonló szimbólumok tűnnek fel az Aryan Black Metalban is.

Ez zenei és szellemi irányzat a skandináv államok (főként Norvégia) mellett még Ukrajnában nyert teret, de Európa számos más országában is élnek nyomokban követői.

Július végéig meghosszabbították a gyanúsított előzetes letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság április 20-án három hónappal meghosszabbította a tavaly őszi Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását – közölte az MTI a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása alapján.

A vádhatóság azért kezdeményezte a fél éve érvényben lévő intézkedés meghosszabbítását, mert álláspontjuk szerint fennáll a férfi szökésének, elrejtőzésének, illetve a bűnismétlés veszélye; ennek adott helyt a bíróság.

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr megsérült a főváros VI. kerületébe a Teréz körúton. Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el; a férfi elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el, valamint ő hozta működésbe azt, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »