A rendőrség másképp látja a körmendi migránsbalhét

A rendőrség másképp látja a körmendi migránsbalhét

Korábban beszámoltunk róla, hogy még csak három napja tartózkodtak Körmenden a migránsok, mikor sikerült botrányt kavarniuk. A menedékkérők ugyanis betörték a szállásukkal szemközti sportcsarnok ablakait, mikor egy lánycsapat edzését bámulták. Ezzel kapcsolatban a rendőrség közleményt adott ki.

Az eset egyébként úgy történt, hogy a migránsok a csarnok üvegfala elé sereglettek, ahol a junior-serdülő leánycsapat edzett éppen. Mikor az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, hogy távozásra szólítsa fel őket, berúgták az ablakot. Az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg polgárait, és nem engedik a befogadóállomás szomszédságában álló létesítménybe sportolni menni gyermekeiket, így az edzések is elmaradnak – számolt be az Atv.hu.

A csütörtök délutáni Kormányinfón, Lázár János a következőképpen értékelte a körmendi eseményeket: „Obán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak.”

A Fidesz Facebook-oldala ugyanakkor máris deklarálta, hogy „Nálunk nem lesz Köln!”

Hírdetés

Ezzel szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szerint nem úgy történtek az események, ahogy az ATV beszámolt róla. A közleményt betűhíven közöljük:

„Az ATV.hu portálon 2016. május 5-én 9 óra 45 perckor megjelent, „Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok” című cikk alapján a rendőrség az alábbiakat közli.

A hivatkozott írás hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.

A cikk tényként közli, hogy »rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok«, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt.

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »