A rendőrség elfogta Patrik Pachingert

A rendőrség elfogta Patrik Pachingert

A rendőrség ma elfogta Patrik Pachingert, akit a BMG Invest és a Horizont Slovakia piramisjátékkal foglalkozó nem banki pénzintézetek szétlopásával vádolnak.

Pachinger rendőrségi körözés alatt állt, majd európai elfogatóparancsot is adtak ki ellene. Ennek ellenére ma megjelent a Pozsonyi I.-es bíróságon, ahol kérvényét tárgyalták volna feltételes szabadlábra helyezéséről.

A bíró elnapolta kérvényének tárgyalását, amíg nem tisztázzák letartóztatásának körülményeit.

Pachingert március 28-án 7 évnyi börtönbüntetésre ítélték, azonban a Legfelsőbb Bíróság az ítélet végrehajtását egy hónappal elhalasztotta egészségügyi állapotára hivatkozva. Később a letartóztatásra vonatkozó parancsot eltörölték az alapvető alkotmányos jogok betartására hivatkozva, főleg a kérvények ügyében való döntéshozás jogára való tekintettel.

Hírdetés

Időközben a Speciális büntetőbíróság elutasította a büntetés-végrehajtás elhalasztását azzal, hogy a feltételes szabadlábra helyezési kérelem nem ok a büntetés végrehajtásának elhalasztására.

Pachingert értesítették, hogy a döntés ellen nem fellebbezhet, ő mégis beadta a kérvényét és állítja, hogy amíg nem bírálják el, addig nem is zárhatják börtönbe.

A Horizont Slovakia és a BMG Invest csődbejuttatásával több ezren maradtak kárpótlás nélkül. A piramisjáték elvén működtetett pénzintézetek 62,78 milliárd koronát (több mint két milliárd euró) gyűjtöttek be ügyfeleiktől, végül a befektetők a csődeljárás során befektetésük 4,5 %-át kapták vissza.

aktuality.sk

Nyitókép: pravda.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »