A rendőrpalotában is szagot fogtak a soroksári gyilkos után szimatoló kutyák

A világ talán hat legjobb nyomkereső kutyáját is bevetette a rendőrség a soroksári futónő gyilkosa után való keresésben, írja a Blikk. A német kutyák szagot is fogtak, és elég különös helyekre vezették a rendőröket, a lap információi szerint a gyilkosság után egy évvel, négy napon keresztül közel 300 kilométeres távot bejárva.

Szagmintát az áldozat cipőjéről és zoknijáról vettek, de az elkövető is hagyott használható nyomot maga után, többek között a nő telefontokján.

Hírdetés

A Blikk szerint szagot fogtak a tetthelyhez közeli Duna-parton, Pesterzsébeten több garázsnál, kocsmánál, de még a polgármesteri hivatalnál és egy barkácsáruház előtt is, ahol a kötelekig jutottak – ez azért volt lényeges, mert Krisztinát egy kötéllel fojtották meg.

Meglepő módon az egyik kutya a Teve utcai rendőrpalotához is elvezette a nyomozókat.

A földszinti italautomatánál fogott szagot, majd a lift felé indult és azon az emeleten állt meg, ahol a lopásokkal kapcsolatos ügyeket vizsgálják. Éppen annál az irodánál jelzett, ahol az ilyen ügyekben érintett tanúkat és gyanúsítottakat hallgatják ki – ennek pedig azért van jelentősége, mert a jelenlegi gyanúsított, R. Szilvesztert már többször is elkapták betörésért és lopásért. A kutyás nyomozás ennek ellenére végül áttörő siker nélkül ért véget.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »