A rendõrök olyan erõszakosan „evakuáltak” egy 63 éves férfit, hogy belehalt

Egy 63 éves férfit a rendőrök olyan brutálisan „evakuáltak” egy lángra kapott terasz mellől, hogy rövidesen meghalt.

A Hotnews beszámolója szerint pénteken a pitești-i buszállomás közelében lévő egyik étterem terasza kigyulladt, és az 112 hívásra helyszínre érkezett a tűzoltóság és a rendőrség. A helyi sajtóban megjelent videófelvételen jól látszik, hogy a terasz előtt az utcán álldogáló a férfit – aki feltehetőleg ittas állapotban volt és aki nem akarta elhagyni a helyszínt – egy rendőrtiszt megtaszítja és nagy erővel arccal a kemény aszfalthoz csapja, miközben egy másik rendőr hangosan szidalmazza, míg több rendőr a segítségére siet, végül teljesen lefogják.

Ezt követően a férfi rosszul lett, a mentőegységek megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta: meghalt.

A megyei rendőrségi felügyelőség tájékoztatása szerint egy helységben lévő tűzeset beavatkozása során egy férfit, aki egy asztalnál alkoholt fogyasztott és megtagadta, hogy elhagyja az épületet, mérsékelt erőszakot alkalmazva igyekeztek evakuálni – ám a férfi szívrohamot kapott. A rendőrség ekkor orvosi segítséget kért, de már késő volt. A hatósági tájékoztatás azt is megemlíti, hogy az érintett személynél többféle gyógyszert is találtak.

Hírdetés

A tájékoztatás szerint a halál pontos okát a törvényszéki orvoslás fogja kideríteni, emellett közölték, hogy az ügyben hatósági vizsgálat indult.

Lucian Bode belügyminiszter pénteken egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy meggyőződési, hogy nagyon gyorsan tisztázódik a helyzet, és meg fogják határozni a felelőst. Elmondta: számára, mint a tárca vezetőjének, minden haláleset ami egy katasztrófavédelmi, rendőrségi vagy csendőrségi beavatkozás során történik, valódi tragédia.

„Tudom mi történt ott. A pitești-i második kerületi rendőrség biztosította a helyszínt a katasztrófavédelem tűzoltó beavatkozása során, és megpróbáltak megbilincselni egy 63 éves férfit, aki alkohol hatása alatt állt, makacsul visszautasította, hogy elhagyja a helyszínt. Sajnos a férfi szívrohamot kapott, és a mentősök beavatkozása ellenére, akik a helyszínen voltak, elhunyt” – foglalta össze a belügyminiszter.

Hozzátette: a vizsgálatot átvette egy ügyész és meggyőződése, hogy minél hamarabb tisztázódik, hogy ki a felelős ennek az embernek a haláláért, attól függetlenül, hogy az érintett hogyan viselkedett, mivel a belügyminiszter összes alkalmazottja nyugodtan és felelősen kell eljárjon.

Mint korábban írtuk, a 2020-as emberi jogi jelentés Romániának felrótta, hogy a rendfenntartó szervezetek gyakran túlzott és indokolatlan erőszakot alkalmaznak eljárásaik során. (Hotnews, agerpres, hírszek.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »