A rendőrfőnök a hadsereget is bevetné a kanadai kamionosok ellen

A rendőrfőnök a hadsereget is bevetné a kanadai kamionosok ellen

Az ottawai tisztviselők azt mondják, „minden lehetőséget” megvizsgálnak a kamionosok tiltakozásának megszüntetésére – írja a CNN nyomán az Erdély Ma. A teherautósok hatodik napja tartják blokád alatt a várost a kényszeroltás elleni tiltakozás miatt.

A kanadai kamionosok folyamatos tiltakozása a Covid-19 miatti egészségügyi korlátozások ellen immár az ország fővárosának "törvénytelen" megszállásának minősül – közölték.

"Minden lehetőséget megvizsgálunk, beleértve a katonait is" – mondta Peter Sloly az ottawai rendőrfőnök egy tájékoztatón. Hangsúlyozta, hogy az ilyen segélykérés ritka, és az elmúlt évszázadban csak kétszer hívták be a katonaságot a polgári engedetlenség elfojtására. A kanadai védelmi miniszter szóvivője azonban később azt mondta, egyelőre "nincs terv".

Hírdetés

Bár a kamionok és a tüntetők száma megfogyatkozott a városban, Sloly figyelmeztette a lakosságot, arra számít, hogy a hétvégén rengetegen térnek vissza a fővárosba.

Blokkolják a kamionosok tüntetésének támogatására beérkező adományokat

A GoFundMe közösségi adományozási oldal szünetelteti a kanadai és az egyesült államokbeli határokon átnyúló kényszeroltás ellen tiltakozó kamionosokat támogató kampányt. A platformon pár nap alatt 8 millió dollár gyűlt össze a kamionosok támogatására.

„Ez az adománygyűjtés jelenleg szünetel és felülvizsgálat alatt áll, hogy megbizonyosodjon arról, megfelel-e a szolgáltatási feltételeinknek, valamint a vonatkozó törvényeknek és szabályozásoknak” – áll a webhely szerda esti, az adománygyűjtéshez csatolt közleményében.

A kanadai fővárosban és az Egyesült Államok határa mentén tiltakozó teherautó-sofőrök költségeinek fedezésére létrehozott adománygyűjtés keretében szerda estig mintegy 7 964 141 dollár (10 096 400 CAD) gyűlt össze.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »