A Rend – Ajándék a Magyaroknak

A Rend – Ajándék a Magyaroknak

Valami igen meghökkentő videó-felvétel terjed a világhálón.

Végig szöveg megy, afféle diaporáma, helyenként grafikus ábrák, amelyek néha mozognak, alatta halk zene, valamint letöltési lehetőség több más formátumban. Ezzel éltem is, mert a mozgókép folyamatos olvasása akkor is fárasztó, ha a szöveg egyébként könnyű.

Még Jókait sem olvasunk nem hogy videóról, de képernyőről sem. Tehát most kezemben a .pdf, és nyakamban a kérdések és problémák halmaza.

Az első: a produkció egésze különleges szellemi teljesítmény, akár humbug az egész, akár valós adatokat közvetít. Ehhez képest név nélkül jelent meg, pusztán a nick ismeretes, ez ennyi: 89mag144. Nos, ha valaki rosszhiszeműen ilyen teljesítményre képes, miért nem akar vele pénzt keresni? ha jóhiszeműen adta közre alkotását, az viszont olyan messzemenő következtetéseket enged meg, hogy abba beleszédül az ember.

Nézzük magát az adathalmazt. Kezdődik egy bevezetővel, melyben nick kifejezetten bennünket, magyarokat szólít meg, és kivételes nagyra becsüléséről biztosít bennünket.
 

Kedves Magyar,

hálával tartozom Neked.

 

Hatalmas hálával, mert nem is olyan régen volt aki befogadott mikor nem volt hová mennem,

olyanok is voltak akik vendégül láttak mikor még idegen voltam, de olyanok is voltak szép

számmal akik mindig mosolyogtak rám és segítettek, mikor szomorú voltam. Nem tudtam én

mást ígérni akkor cserébe egyikért sem csak a hálát, de eljött annak az ideje, hogy egyszerre

adjam vissza. Tudást és technológiát kaptok most ajándékba, hogy hasznotokra váljék és

felkészítsen titeket az elkövetkezõkre, így a mondandóm két fõ részre tagolódik.

Az elsõ fõképp technológiai és meglátásbeli ismereteket tartalmaz,…”


Nos, ami ez után következik, az fizikai világképünknek olyan kiegészítése, felülbírálata, javítása, melyet e sorok szerzője általában megítélni nem tud. Egy biztos tényezőt azonban felhozok:

Az energia-megmaradás törvényét soha, senki nem bizonyította. Ez azért fontos, mert 89mag144 a továbbiakban két olyan energiaforrást mutat be, amelyek iskolai oktatásunk szerint örökmozgónak, tehát lehetetlennek minősülnek. Ezek egyikét azonban a modern űrkutatás már alkalmazta! Arra az állítására gondolok a videónak, hogy egy aranymetszés szerint görbülő spirál mentén haladó test pusztán pályája alakja okán, gyorsulni fog, Volt legalább egy (nem követtem az ügyet kitartóan) műhold, amely úgy utazott, hosszú évekig a Naprendszer külső vidékeire, hogy nem vitt magával elégő üzemanyagot, csak mutatóban. Megcéloztak egy égitestet, arra rárepült, és a becsapódás előtt alkalmas helyzetben kis fedélzeti rakétájával eltaszították az adott égitest gravitációs terétől. Nos, iskolás fizikánk szerint az adott gravitációt leküzdeni legalább akkora energia-befektetést kívánt volna, mint amekkora energiával az égitest gyorsította a repülő testet. Nem ez történt! Ez a műhold energiát vett ki az útjába eső bolygók gravitációs teréből!

Egy másik meghökkentő megállapítása:
 

Hírdetés

Az idõ nem létezik.

Ezzel csak egy baj van, mondaná P. G.: hogy nem lehet cáfolni. Viszont annál inkább lehet bizonyítani. Magam nem vesződöm vele, mert ez ügyben még ifjú koromban meggyőztek buddhista barátaim. Aki nem hiszi, annak ajánlom a „déjá vu” francúz kifejezéssel jelölt jelenséget tanulmányozni.

A geometriai rajzolást, szerkesztést így nevezi:
 

Kovácsolni fogunk.

olyan ez, mintha az (egyébként nem létező) idő feneketlen kútjába tekintenél, barátom. Ki, hol, mikor nevezte a szellemi alkotó munkát kovácsolásnak? Nyilván ott és azok, akik a kovácsot, a falusi patkolókovácsot is, tudományos embernek tartották. Bővebben erről a néprajzi szakirodalomban, netán Móra Ferencnél?

Azt mondanám, hogy tekintettel az egész írásmű messzemenően egységes és mélységesen magyaros stílusára, mert ilyen tömör fogalmazásmódot utoljára a huszadik század első felében találtak a gyűjtők, valamint a fizikai tanításának eredeti gondolatmenetére és szemmel láthatóan értelmes részleteire (az egészet nem látom át), hogy 89mag144 hiteles szerző, és jó volna megismerni személyét. Ám természetes óvatosságra int a befejezés.

Mutatom egy részletét:

„Magyar
 

Nem is hinnéd milyen büszke vagyok én arra, hogy itt élhetek, és milyen boldog azért, mert

köztetek. Nem dicsõség egy hatalmas de roskadozó birodalom fiának lenni, ám egy olyan

nemzetének, akit az utóbbi ezer évben sem tudott egy nép sem kitépni a Föld szívébõl, hát

annak már annál inkább az. Ki hitette el veled, hogy szegény vagy mert nincs pénzed?”
 

„Azt a mérhetetlen kapzsiságot, lelki szennyet és szenvedést amit a Földere és rád zúdítanak

nem tûröm tovább, új csillagot látsz majd az égen ami éjjeleken és nappalokon neked ragyog.

Elûzöm a felhõket, hogy el ne rejthessék elõled, ha megpillantod ne legyen több kétséged,

hittel kelj útra a Föld minden tájáról és térj haza. Nagyon hamar eljön ez az idõ, de ha útnak

indulsz bárhol járj is, megvárja az a csillag hazatérted.”

 

Innentől nem kommentálom a szöveget, hanem adom a linket, és hozzá teszek még néhányat. Tehát az első megjelenése a videónak itt volt:
 

http://vimeo.com/27402985

És még valami, melynek a gondolatrendszeréhez fenti anyag leginkább illeszkedik:

http://utolsoidok.com/

Pogány István

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »