A remény hírével lépünk ki a világba – Fatimai estet és körmenetet tartottak Szombathely-Oladon

A remény hírével lépünk ki a világba – Fatimai estet és körmenetet tartottak Szombathely-Oladon

Szombathelyen az oladi lakótelepen álló Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére épített templom közössége október 14-én tartotta búcsúünnepét. A szentmise bemutatására az idén pappá szentelésének 25. évfordulóját ünneplő Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspököt hívták a helyiek.

Martos Balázs szentbeszédében kiemelte: amikor szentmisére jövünk, mindig azt kérjük, hogy földi igyekezetünk megtalálja helyét Isten nagy történetében. Ehhez azonban ki kell tágítanunk szívünket a szentmisén: nem lehet, hogy csak apró vágyaink legyenek itt. Szükséges, hogy odataláljunk Istenhez, aki végtelen szeretettel fogadja be minden ember örömét, bánatát. Egy háborús történetet is elmesélt a püspök, amelyet az édesanyák – így Mária – iránti bizalom, keresztény hitünk titkai utáni vágyódás és a felebarátaink iránt tanúsított bizalom példájaként idézett szentbeszédében.

Hangsúlyozta: amikor a lakótelepen a szentmise után körmenetben teszünk hitet Krisztus mellett, azt nem azért tesszük és nem azért megyünk ki az éjszakába, hogy ítéletet hirdessünk. Mi a remény hírével lépünk ki a világba: hogy Isten jó, hogy Isten szeret, hogy ezt a világot jónak teremtette. És

Hírdetés

Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják ITT.

A szentmise végén a lakótelep utcáin tett körmenetet a hívő közösség.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »