A rejtéjes körülmények között elhunyt Welsz volt Őszöd hangmérnöke

A rejtéjes körülmények között elhunyt  Welsz volt Őszöd hangmérnöke

Hangmérnökként dolgozott Balatonőszödön a Gyurcsány-beszéd elhangzásakor Welsz Tamás, akit utána a titkosszolgálat ki is hallgatott. A Simon-üggyel kapcsolatba hozott férfi haláláról is újabb információk derültek ki.

Welsz Tamást a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) két évvel később is vizsgálta, mert a Külügyminisztérium tudomására jutott, hogy bissau-guineai útlevelekkel üzletel. Sőt, az NBH kezdeményezésére az adóhatóság is „ráállt”, és több mint kétmilliárd forint illegális jövedelmet tárt fel. Minderről a Népszabadság számol be.

A lap úgy tudja, ez a kétmilliárdos fekete jövedelem a valóságban jóval több volt, mindenesetre Welszt kétmilliárd forint befizetésére kötelezték, de egy akkor már nyugdíjas titkosszolgálati vezető utasítására végül egymilliárddal csökkentették a bírságot.

Hírdetés

A férfi haláláról a cikkben az olvasható, hogy külsérelmi nyomok nem voltak a testén, nem is valamilyen ismert drogtól halt meg, de az öngyilkosság egyre kevésbé zárható ki. Welsz felhívta a rendőrséget, hogy bizonyítékokat szeretne átadni, majd amikor Logodi utcai irodájából előkerültek a dokumentumok, kérte, hogy menjenek el az érdi lakására is, mert ott úgyszintén van egy fontos irat. Welsz arra hivatkozott, hogyha Fürst György volt VI. kerületi MSZP-s polgármester megtudja, hogy lefoglalást tartanak nála, akkor elviszi és megsemmisíti. (Fürst a Népszabadságnak tagadta, hogy ismerte volna Welszt, és azt állította, nem üzletelt vele.)

Már Érdről a főváros felé tartott a rendőrautó, amikor Welsz Tamás a mellett ülő nyomozónak kissé akadozó nyelvvel ezt mondta: „Maga jó nyomozó, de már nem tehet semmit, tudja, én orvos vagyok, már nem tehet semmit. Bocsánat!”. A nyomozó kérdésére, hogy bevett-e valamit, a férfi azt válaszolta, nem mondja meg.

Annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy mi okozta Welsz Tamás halálát, napokat, de lehet, hogy egy hetet is kell várni. A toxikológiai vizsgálatok után lesz csak végleges eredmény.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »