A Red Bull-lal összefogva vásárolja meg a Paris FC-t Európa leggazdagabb embere

A Red Bull-lal összefogva vásárolja meg a Paris FC-t Európa leggazdagabb embere

Az LVHM és a Red Bull közösen vásárolja meg a jelenleg a francia másodosztályban található focicsapatot, ezzel Bernard Arnault tovább bővíti sportbirodalmát.

Az LVMH luxuskonszern többségi tulajdonosa, Bernard Arnault családja összefogott a Red Bull-lal, hogy átvegye a francia labdarúgás másodosztályában szereplő Paris FC-t – írja a Financial Times cikke nyomán a vg.hu.

Arnault és öt felnőtt gyermeke, akik mindannyian operatív szerepet töltenek be a luxuscsoporton belül, többségi részvényesek lesznek egyik holdingvállalatukon keresztül a Red Bull mellett – írják.

Hírdetés

Az üzlet (egyelőre még képlékeny) feltételei szerint Pierre Ferracci, a Paris FC elnöke és többségi tulajdonosa 2027-ig 30 százalékos részesedéssel rendelkezik majd, és ezt követően tervezi a kiszállást.

Az Arnault család 55 százalékos részesedést szerez a klubban, végül megvásárolják a maradék részvényeket. A Red Bull 15 százalékos részesedéssel rendelkezik majd.

Az LVMH a múlt héten jelentette be, hogy 10 éves szerződést kötött a Formula-1-gyel, továbbá az idei nyári párizsi olimpiai játékok egyik kiemelt szponzora volt. A luxusbirodalom sportbefektetései egy szélesebb globális trendbe illeszkednek. A luxuscégek igyekeznek sportcsapatokhoz, sportklubokhoz és sztárokhoz kapcsolódni, hogy egyre szélesebb közönséggel teremtsenek kapcsolatot.

A Red Bull két F1-es versenycsapat és több futballklub tulajdonosa, de kacérkodik az amerikai profi kosárlabda-ligába, az NBA-be való beszállással is. Az italgyártó másfelé is terjeszkedne, egy horvát napilap szerint felvették a kapcsolatot Mészáros Lőrinccel a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Osijek megvásárlásáról – írja a lap.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »