A rászoruló családok 333 eurós segélyt kapnak minden gyermek után

A rászoruló családok 333 eurós segélyt kapnak minden gyermek után

A koalíció képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon mutatták be a saját családtámogatási javaslatukat. Eduard Heger kormányfő elmondta: a rászoruló családok 333 eurós segélyt fognak kapni minden gyermek után.

A kormányfő kiemelte, hogy az állam azokon akar segíteni, akiknek a legnagyobb szükségük van erre.

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke rámutatott: a Sme rodina mozgalom a nemrég véget ért koalíciós válság idején is indítványozta a többgyermekes családoknak szánt egyszeri támogatás bevezetését. Hozzátette: a leginkább rászoruló családok nyárig megkapják a pénzt.

„Ezért úgy alakítottuk a támogatási rendszert, hogy a leginkább érintettek, a legszegényebbek, a leginkább rászorulók jussanak segélyhez” – magyarázta a házelnök.

Hírdetés

Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter elmondása szerint nyárig 45 693 gyermek után fogják kifizetni a 333 eurós juttatást.

Szeptemberben vagy októberben gyermekek további két csoportja részesülhet támogatásban – összesen 350 923 főről van szó –, ehhez azonban már törvényt kell módosítani, ezért csak később kerülhet sor a segély kiutalására.

A parlamenten kívüli Hlas-SD párt szerint a koalíció a saját megoldási javaslatával kigúnyolta a szlovák családokat. Úgy véli, az új javaslat összehasonlíthatatlanul rosszabb, mint az ellenzéki. „Míg a Hlas-SD indítványa minden gyermek támogatásáról szólt, a kormányjavaslat csupán az anyagi szükséghelyzetben lévő családokat érinti, vagyis a segítség egymillió helyett csak mintegy 45 ezer gyermekhez jut el” – olvasható a párt állásfoglalásában.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »