A rasszista karikatúra támadása – Heti progresszió (CLXIX. rész)

A rasszista karikatúra támadása – Heti progresszió (CLXIX. rész)

A Heti progresszióban ezúttal újabb célt tévesztett reklámok tárulnak elénk, "színvonalas" kutatást ismerhetünk meg, ami a foci világába kalauzol minket, és ismételt kitérőt teszünk videójáték-részlegre is. A leveleket sokadszorra is köszönöm, a [email protected] továbbra is töretlenül üzemel.

3. Nyilván "semmilyen hátsó szándék" nem motiválta azt a kutatást, amelyre még a 444 is csak "A KUTATÁSKÉNT" hivatkozik egy pársorosban.

A lényeg, hogy az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság játékvezetői több sárga és piros lapot osztogatnak fekete, illetőleg sötétebb bőrű játékosoknak. 2009 és 2019 között 11 százalékkal több sárga lapot, illetve 16 százalékkal több piros lapot kaptak a feketék, mint a fehér játékosok, továbbá szezononként 20%-al több szabálytalanságot ítéltek a sötéteknek. Most hagyok egy rövidke pillanatot, hogy ezt megemésszük, mert én még leragadtam annál, hogy valakik ezt egyáltalán képesek voltak kikutatni. Gondolom, nincs saját életük.

Elméletileg a pandémia alatt a zárt körű meccseknél ugyanez a különbség nem volt megfigyelhető, így "a kutatók" arra jutottak, hogy a "rasszista szurkolók" miatt történik ez az évtizedes "gyalázat". A "kutatói tanács" persze azt az "intelmet" nyújtja, hogy a hatóságoknak a rasszista szurkolókat kellene kitiltaniuk a meccsekről, mert azok verbálisan "bántalmazzák" a néger játékosokat. Ebből egyenesen következik, hogy a hirtelen haragra és a majomkodásra sokkal inkább fogékony fekete játékosok csupán "áldozatok", és azért szabálytalankodnak többet, mert "idegállapotba kerülnek" a "bántalmazástól". Természetesen véletlenül sem azért, mert olyan vadállatok, amilyenek.

Az összefoglaló végül egy fenyegetéssel zárul, ugyanis "a kutatók" más európai ligákban is terveznek hasonló felméréseket végezni. Hogy nyelné el őket a pokol egyik bugyra…

2. Ismét válogattam egyet "eltévedt" Facebook-hirdetésekből. Kedves férfi olvasónknak női szilikon vizelettölcsért ajánlott a hírfolyama. "Diszkrét, higiénikus, és nagyon kényelmes", illetve "a WC-kben is óriási segítség". Kihagyhatatlan ajánlat minden magyar férfi számára!

De van itt más is. A Facebook javasolta olvasónknak, hogy töltse ki a Háttér Társaság és a Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének közös, 2023-as LMBTQI-kutatását.

A kérdőív kitöltése egy örökkévalóság, jelen esetben 45 perc, a feldolgozott adatok pedig kiválóak különböző "színvonalas kutatások" publikálásához, esetleg adatgyűjtéshez.

Hírdetés

Olvasónk amúgy megjegyzi, hogy neki aztán semmi problémája azzal, ha listázzák a buzikat, de tart tőle, hogy a Háttér Társaság valószínűleg nem ugyanazt érti ez alatt, mint ő.

1. És akkor végül jöjjön egy rövidke hír abból a világból, amelyből nemrégiben önálló sorozatot is indítottam az elképesztő méretekre duzzadt lobbi miatt.

A napokban jelent meg az általam várva várt Atomic Heart című játék, amely egy lövöldözős sci-fi videójáték egy elképzelt, ’50-es évekbeli szovjet környezetben. A setting és a felütés elképesztő módon lefedi az ízlésvilágomat, emlékeztet a szintén imádott BioShock című klasszikusra és noha a tucatnyi előzetes és gameplay bámulása után időhiány miatt én még mindig nem kezdtem hozzá magához a játékhoz, a vele kapcsolatos híreket azért követem.

A játék amúgy orosz fejlesztésű, és mindezt kiegészítve az eleve érdekes témával, igen valószínű, hogy az önálló sorozatomba is bekerül majd, de olvasónk küldött egy olyan gyorshírt vele kapcsolatban, amellyel nem akartam várni semennyit.

Ez már tényleg az elmebaj, ugyanis a siránkozó kis LMBTQ-buzeránsok és liberális, antirasszista szerencsétlenek azon óbégatnak Twitteren, hogy a játékban benne maradt egy rövid kis részlet egy "rasszista mesefilmből". A létesítmény alkalmazottainak szánt pihenőben meséket is vetítenek a dolgozók számára, jelen esetben az "orosz Tom és Jerry"-ként funkcionáló No, megállj csak! (Nu, Pogodi!) című rajzfilmet, összesen kb. három és félórányi (!) anyag került így a játékba.

A 12. részben egyetlen jelenet erejéig a rajzfilm-sorozat "rasszista karikatúrát" tartalmaz, történetesen egy szobrot, amely hajaz egy ún. Golliwogra, vagyis egy "rasszista babaként" definiált, 19. században megálmodott fekete karakterre.

Az idióták, amint észrevették "az aggasztó képsorokat", sírásba kezdtek, így a játék következő frissítése valószínűleg eltünteti a "problémás részt", a fejlesztők legalábbis már bocsánatot kértek miatta.

Mivel innentől kezdve csak nyomdafestéket nem tűrő, válogatott ocsmányságokat tudnék írni ezekről az óbégató kis kreténekről, inkább elköszönök, hogy kipihenjem a mentális fáradalmakat. Egy hét múlva pedig ismételten érkezem!

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »