A Raiffeisen bank nem csak átveri az ügyfeleit, hanem az életükre is tör

Már nem csak azon kell megbotránkozni, hogy a biztonsági őr békés ügyfeleket felszólítás nélkül lefúj paprika spayvel, hanem különösen azon, ahogyan a rendőrség a bakárok parancsára megpróbálja eltusolni az esetet.

Balog István, a Jogállamért Egyesület elnöke amolyan modern kori kuruc-labanc összecsapásba keveredett, mint 312 évvel ezelőtt Esze Tamás.

Esze Tamás a Rákóczi szabadságharc kitörésének meghatározó alakja abból tartotta el családját, hogy sót szállított Máramarosból Debrecenbe. 1702 -ben a tiszaújlaki sóház osztrák tisztviselői hamisan megvádolták só lopással, elvették a sórakománnyal teli szekerét és kifosztották tarpai portáját. Ezzel ellehetetlenítették, és bujdosóvá tették. Esze Tamás amint tehette elégtételt vett, 1703. május 24-én reggel bujdosókból és károsultakból álló két gyalogoscsapattal és 40 lovassal rajtaütött a tiszaújlaki sóházon, a​ ​15 főnyi őrségből négyet levágtak, a többi beállt közéjük, de ami fontos, és ez az esemény a Rákóczi szabadságharc hadi eseményeinek kezdetét jelentette.

312 évvel később :
Balog István a Jogállamért Egyesület elnöke betért az egyik jelenkori sóhivatalba, osztrák tulajdonú Raiffeisen bankba, hogy számon kérje, miért fosztották ki aljas módon egy általa képviselt károsultat, miért lehetséges az, hogy S. Eta a felvett 480.000 Ft-ra azt követően, hogy 900.000 Ft – ot kifizetett, még 1.500.000 Ft -​ ​tal tartozik.

Megkérdezte azt is, hogy ha ilyen feltételekkel magánszemély folyósított volna hitelt, akkor a jelen törvények szerint vajon hol töltené a szabadidejét, illetve jegyzőkönyvet kért arról, hogy miért nem tudnak az ügyben tájékoztatást adni az alkalmazottak. A sóhivatal/bank biztonsági őre válaszként úgy lefújta könnygázzal, hogy még a bankfiókot is be kellett zárni az elviselhetetlen állapot miatt.

Vagyis: Meg meri tenni egy Osztrák tulajdonú kifosztó Magyarországon, hogy egy hivatalos minőségben eljáró érdekvédőt, egy jogos panasz kapcsán könnygázzal terrorizáljon. Nos itt kezd aktuálissá válni a hasonlat Balog István, és Esze Tamás között.

Esze Tamás amint meg tudta szervezni az ellenállást bizony visszatért, és ütött akkorát, hogy szabadságharc lett belőle, mert nem tűrte, hogy megalázzák és kifosszák sem magát, sem a hozzá hasonlókat. Abban biztos vagyok, hogy Balog István sem hagyja annyiban, és hogy igazságunk legyen, mellette a helyünk, és azok mellett, akik az igazság miatt vállalják a konfrontációt is.

Hírdetés

Tatár József

NA, ez az, amiről a sajtónak zengeni kellene. Nem mindenféle figyelemelterelésként bedobott gumicsontokat kellene rágniuk.

Az áldozatok egy rövid felháborodást terveznek szerdán a Nyugati téren.

Eseményoldal itt található: https://www.facebook.com/events/585781644897258/

Póka László, Nem Adom A Házamat Mozgalom

NIF

Kategória:Belföld, Hírek, Videó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »