A Rádiószínház csodái – Ismét a magyarokat rasszistázó szerző művét hallgathattuk a "közszolgálati" főadón

A Rádiószínház csodái – Ismét a magyarokat rasszistázó szerző művét hallgathattuk a "közszolgálati" főadón

Manapság a „közszolgálati” médiában, illetve a Fidesz felvásárolta írott és az elektronikus kereskedelmi adókon ellenvélemény nincs. Az úgynevezett „ütköztetős” műsorok (például a Kossuth Rádió Ütköző című műsora) lényege az, hogy két vagy több fideszes pártkatona, szakértő egymásra licitálva dicséri, tömjénezi a jelenlegi kormányt, mocskolja az ellenzéket. A rádióban, tévében például úgy szapulják rendre a Jobbikot, hogy már jó két éve egyáltalán nem adnak megszólalási, reagálási lehetőséget a párt politikusainak. Ezen a héten azonban homokszem került a fogaskerekek közé, mert műsorra tűztek egy olyan hangjátékot, amelynek írója habzó szájjal rasszistázza, antiszemitázza a magyarságot, horribile dictu, még a Fidesz-kormányt is.

A Kossuth Rádió Rádiószínház című műsora ezen a héten öt napon keresztül sugározta Erős Ferenc szociálpszichológus, író és a magyarok végtelen rasszizmusát gyakorta pellengérre állító kiválasztott Szágundelli csodája című „adaptációs hangjátékát”. A jóformán csak zsidókról, illetve rossz gojokról szóló önéletrajzi írás évekkel ezelőtt már megjelent előbb a Mozgó Világban, majd 2012-ben könyv változatban is bemutatták a szinte kizárólag belterjes tollforgatókat reklámozó, jobb sorsra érdemes Írók Boltjában, az egykori Japán Kávéházban. Amiképpen ilyen esetben természetes, a bemutatók is belterjesek voltak. Nos, végre elérkezett az idő, hogy a sok holokausztozó, véres szájú megélhetési kommunistából cionistává vedlett szerző után Erős Ferenc írása is felhangozzék a Rádiószínház műsorában. Mert a többségi keresztény magyar hallgatókat az elmúlt egy évtizedben már csak az e fajta művek érdeklik.

A zsidó identitás pszichológiai megvilágításával, felerősödésének folyamatával már évtizedek óta kizárólag pozitív előjellel foglalkozó Erős Ferenc 1946-ban szinte beleszületett a „felszabadulás” (a szerző mondja így) utáni, zsidók dominálta kommunista rémuralomba Magyarországon. A Kossuth Rádióban most sugárzott ötrészes hangjátékában ugyan mindvégig igyekszik jópofáskodó, néha szarkasztikus hangvétellel fűszerezve elviccelni azt a közel fél évszázadot, amelynek végül maga is haszonélvezője, alakítója volt. Megtudjuk a hangjátékból, hogy a Zalából Budapestre költözött Erős szülők gyermekeként az egyik fővárosi gimnáziumban az orosz nyelvet csak ő és egy Holländer András nevű, 1956-ban Izraelbe kivándorolt osztálytársa választotta. A többiek ugyanis az akkor még választható német nyelvet tanulták.

Erős elmeséli, hogy az osztálytársai sokszor „lerohadtkommunistázták” (nyilván teljesen alaptalanul és kizárólag antiszemita érzelemtől fűtve), sőt több ízben fel is akarták akasztani a vörös nyakkendőjére. „Rituális gyilkosságot akartak elkövetni rajtam”, közli a hallgatóval félig viccesen a kiérdemesült szerző. De voltak nyugodtabb időszakai is, mint például 1960-ban, amikor a németországi munkatábort túlélt édesanyja moszkvai jutalomutazáson vehetett részt a családtagjaival együtt. Sokat foglalkozik a cionizmussal (ebben nem talál kivetnivaló fajvédelmet), Izraellel. Gyorsan meg kell jegyeznünk, hogy az 1960-as, 1970-es években – amikor nem jutalmazták moszkvai utazással az Izrael melletti kiállást – Erős Ferenc pajtást, elvtársat senki nem látta zsidó körökben. Akkoriban cionistát még lámpással sem lehetett találni Budapesten. Azokban az évtizedekben ugyanis nem a cionizmus volt a jól fizető ideológia. Mint ahogyan a zsidó identitás szociálpszichológiai alapon történő kutatását sem nagyon díjazták.

Hírdetés


Erős Ferenc a könyv társszerzője – A zsidó identitástudattal nincs baja

De térjünk rá arra, hogy Erős Ferenc miként rasszistázza a magyarokat, s az őt hordóra állító kormányt. Az ATV-ben vele készült, 2015. november 5-én, közvetlenül a magyarországi nagy sáskajárás után sugárzott, egyelőre a világhálón is elérhető interjúból ragadjuk ki a Kossuth-nagydíjat és a Magyar Corvin-láncot már régen kiérdemelt, a magyarság bizonyítványát kiállító szociálpszichológus még Kertész Imrére is rálicitáló néhány mondatát:

A magyar idegenellenesség egyrészt intenzitásában sokkal erősebb, mint a legtöbb európai országban, másrészt pedig ebben nagyon erős a rasszista vonás, például a cigányokkal szembeni előítéletek, akárcsak a menekültekkel szembeni előítéletek. Ez egy eléggé intenzív és rasszista típusú idegenellenesség.

Az idegenellenesség Magyarországon a ’90-es évek óta elég magas, különösen más európai országokhoz képest. A kormány propagandája a menekültek kapcsán ezt a nagyon erős idegenellenességet nem idézte elő, hanem ráépül egy korábbi attitűdrendszerre.

Kell egy ellenségkép, kell egy bűnbak, s mindig igyekeznek valamilyen aktuális bűnbakot találni, aki felelős azért, ami történik. Kellett egy bűnbak, egy olyan amerikai, akinek sok pénze van.

Sorosnak és ennek az összeesküvés-elméletnek a behozása megint csak arra utal, hogy a kormány hangadóinak a fejében megint csak valamiféle cionista összeesküvésféle eszmék csíráznak ki.

Hetyei G. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »