A pünkösdi hosszú hétvégén is autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza – térkép

A pünkösdi hosszú hétvégén is autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza – térkép

Szombat hajnaltól pünkösdhétfő este 11 óráig ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: a gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közleményük szerint a teljes szélességében megnyitott rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

Közölték, a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a szombatra virradó éjszakától pünkösdhétfő este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel.

Hírdetés

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra. A Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét – olvasható a közleményben.

Nyitókép: BKK

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »