A PS és az SaS is a Vár utcai támadás áldozataira emlékezett

A PS és az SaS is a Vár utcai támadás áldozataira emlékezett

A PS és az SaS is a Vár utcai támadás áldozataira emlékezett Mészáros Richárd2024. 10. 12., szo – 15:58

Michal Šimečka (Progresszív Szlovákia) és Branislav Gröhling (SaS) is megemlékezett a két évvel ezelőtt történt Vár utcai terrortámadásról.

Hírdetés

„Két évvel ezelőtt a gyűlölet ölt a Vár utcában. Nem engedhetjük, hogy ez ismét megtörténjen” – jelentette ki Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke. Emlékeztetett, a támadásban két fiatal vesztette életét. „Az ő emlékükért is mindent meg kell tennünk azért, hogy mindenki tiszteletet és biztonságot élvezhessen Szlovákiában, függetlenül attól, hogy milyen az identitása vagy kit szeret” – hangsúlyozta.

Branislav Gröhling, az ellenzéki SaS párt elnöke rámutatott, a politikusok továbbra is azt gyűlöletet szítják, amely két évvel ezelőtt a „kegyetlen gyilkossághoz” vezetett. „Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk. Függetlenül attól, hogy milyen a bőrszínünk, vallásunk vagy irányultságunk, mindannyian megérdemeljük a békés életet, gyűlölet és verbális vagy fizikai támadások nélkül. Mindnyájan békében, jólétben szeretnénk élni, és egy jobb országot akarunk hátrahagyni a jövő generációinak, mint amit mi kaptunk. Ezt azonban soha nem érhetjük el gyűlölet és konfliktus útján, csakis megértéssel és együttműködéssel” – szögezte le.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »