A PS elnöke szerint hatalmas probléma lesz, ha bekerül a családtámogatás a költségvetése

A PS elnöke szerint hatalmas probléma lesz, ha bekerül a családtámogatás a költségvetése

A parlamenten kívüli PS egyetlen (Za ľudíból átigazoló) képviselője Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter visszahívása mellett fog szavazni – jelentette ki Michal Šimečka, a PS elnöke a TASR hírügynökségnek nyilatkozva.

Nem adott ugyanakkor egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy egy kormányfő elleni bizalmatlansági indítványt támogatnának-e (a különbség, hogy a miniszterelnök visszahívása a kormány bukását is jelenti).

Šiemačka “hatalmas problémának” nevezte, hogy bekerülhet a költségvetési javaslatba a családtámogatási csomagra szánt bő egymilliárd eurós tétel – a csomagot egyébként a másik liberális párt, az SaS is támadja.

Hírdetés

Ha a családtámogatásra szánt keretet tartalmazó költségvetés nem megy át a parlamenten, akkor hiába fogadta vitte át a javaslatot az OĽANO az SaS módszeres akadályozása ellenére anno a parlamenten, nem lesz pénz a megvalósítására.

Ugyanakkor kijelentette, hogy nem szabad “megijedni” az oroszok fenyegetőzésétől, és folytatni kell Ukrajna támogatását pénzügyileg, politikailag és katonai értelemben is.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »