A pozsonyi pártszékház helyett vidéken, civil közegben vehette át Gubík Orbán Viktor üzenetét

A pozsonyi pártszékház helyett vidéken, civil közegben vehette át Gubík Orbán Viktor üzenetét

A Magyar Szövetség pozsonyi székháza helyett furcsa módon egy civil szervezet helyszínén kereste fel a felvidéki magyar párt új vezetőjét Nagy János, Orbán Viktor miniszterelnöki Irodáját vezető államtitkár.

A felvidéki találkozó üdvözlendő, beleillik az elmúlt évek szokásos, politikailag rutinszerű találkozói közé. Hiszen tisztújítást követően a magyar kormányzat általában gratulál és sok sikert kíván a Magyar Szövetség (korábban MKÖ, illetve MKP) aktuális elnökének. Nevezzék Gubík Lászlónak, Forró Krisztiánnak, Menyhárt Józsefnek, vagy éppen Berényi Józsefnek.

A helyszín, a martosi Esterházy Akadémia, azonban mindenképp szokatlan, legalábbis protokolláris szempontból. Távolság tekintetében a Budapest-Martos lehet hogy praktikus, de a választott helyszín olyan, mintha az előddel, Forró Krisztiánnal a komáromi nyomdában találkozott volna a magyar kormányzat képviselője.

A mostani találkozó emiatt kevésbé formális és politikailag mindenképp veszít gesztusértékéből. Korábban az ilyen találkozóknak jellemzően a Magyar Szövetség pozsonyi székháza adott otthont.

Hírdetés

A felvidéki magyar párt elnöke mindenesetre arról számolt be közösségi oldalán, hogy Martoson Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkártól átvette Orbán Viktor üzenetét.

Orbán Viktor szerint Gubík László az elmúlt években bebizonyította, hogy igazi közösségi ember, aki még támadások kereszttüzében is becsülettel helyt tud állni. A kormányfő az új pártelnök előtt álló, embert próbáló feladatokhoz sok erőt és sikert kívánt

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A helyszín olyan, mintha Forró Krisztiánnal a komáromi nyomdában találkozott volna a magyar kormányzat képviselője.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »