A politikacsinálók és a kislányok a bokorban

A politikacsinálók és a kislányok a bokorban

Ismerős érzés tölti el az embert, valahányszor csak az Echo TV Angard című műsorába belenéz. A déja vu-t a vitaműsor jellegén túl az állandó szereplők, a Karc FM-et vezető Gajdics Ottó és a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor (GFG) is erősítik. Aztán az ember rájön: az Angard stábja fogta a Hír TV-s Csörtét, és egyszerűen lemásolta. „A nagy csörték ideje” – a műsor honlapján olvasható leírásnál láthatjuk, még csak tagadni sem próbálják ezt.

Az állandó vendégek közé tartozik még Böcskei Balázs elemző és a népszabadságos Csuhaj Ildikó, utóbbi viszont az október 12-ei adásban nem szerepelt. A felvezető szerint ez a Népszabadság felfüggesztésével áll összefüggésben, ám GFG kijelenti: vele nem kívánhatott Csuhaj vitázni a témáról, ismerve a 888-on megjelent gyalázkodó cikkeket – GFG megfogalmazásában az állásfoglalásokat.

Kissé belterjes, amikor a média önmagáról vitázik: csakhogy itt ennél többről van szó. Böcskei elemzőként publikál több lapba, a felfüggesztett Népszabadságba és a Magyar Nemzetbe is, a Századvég stratégiai igazgatója, GFG pedig, bár főszerkesztő, sosem lesz újságíró. Kiegyenlítetlen így a műsor, a baloldalra sorolt Böcskei egyedül ül GFG-vel és Gajdiccsal szemben. Legalább Dobos Marianne meg tud maradni műsorvezetőnek, kérdéseivel nem az egyik oldalt igyekszik erősíteni. A műsor így lesz Böcskei reménytelen küzdelme a racionális vitáért. Mind Gajdics, mind GFG belead apait-anyait, hogy ez ne jöjjön össze. Pedig az elemző bevet mindent: a tiltakozó jobboldaliak (Hörcher, Pócza) mértéktartó szempontjaival nyit, bedobja azt is, hogy ha olvasottságról beszélünk, térjünk ki arra is, miért nem auditáltatja magát a Magyar Idők. Gajdics válasza minderre: azért nem, mert méltatlan a példányszámokról szóló vita, még a végén ezeket vetnék a lap szemére. – Aki azt hiszi (…), hogy a Magyar Időket nem olvassa senki, ugyan hadd írjak már meg róla egy koholt kis történetecskét arról, hogy mit szokott csinálni 6-7 éves kislányokkal a bokorban. Majd meglátom, hogy olvassák-e a Magyar Időket vagy sem! – emeli a színvonalat Gajdics.

Hírdetés

Böcskei azzal hozza ki sodrából vitapartnereit, hogy érveket sorol, és méltányos marad. G. Fodor olvasónaplóit hozza pozitív példának az újságot írni nem igazán képes 888-as fiatalokkal szemben. GFG kifakad: a Ripost lejáratóanyagait és a Napi Migráns-jellegű cikkeket másoló 888-asok szerinte jobb újságírók a népszabisoknál. – Mást csinálnak. Politikát csinálnak. És jól csinálják – fogalmazza meg egyúttal az ars poeticáját, bár mintha keverné a politika és a propaganda szavak jelentését.

Böcskei kommenttrollokkal igyekszik szalonvitát folytatni. – Gábor, tényleg azt mondod, hogy a Népszabadság nem foglalkozik a Jobbik ügyeivel? Pontosan tudod, hogy nincs így – próbálkozik, mire jön a klasszikus, „akkor fogadj be egy migráns/cigánycsaládot magadhoz” típusú érvelés. – Jó, hát akkor figyelj, fizesd elő, vedd meg, alkalmazd őket, sörözz velük, vigasztald a lelküket – teszi fel a pontot az i-re GFG, mi pedig konstatáljuk: a műsor címével pontosabb lett volna a vívás helyett a kocsmai késdobálásra visszautalni.

(Echo TV, Angard, október 12.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »