A polgárok ballibek

A magyar politikai élket egyik sajátos jelensége, hogy a polgári erők baloldaliak. Legalábbis abban a táborban vannak, mely így nevezi magát. Sajátos, mert a nyugati alapséma eredetileg az, hogy a jobboldal a polgári, a baloldal meg a bérből és fizetésből élők képviselete.

Az eddigi legpolgáribb magyar parlamenti képviselő, az erősen elmebeteg-gyanús Kész Zoltán pl. kifejezetten közös ellenzéki képviselő volt, így is híresült el, mert 2015-ben miatta szűnt meg a Fidesz parlamenti kétharmadja: Navrasics EU-biztossá kinevezése miatt választókerületében időközi választásokra volt szükség, s ezt nyerte meg az akkor az eseményre egyesült ballib ellenzék, az ő jelöltjük volt Kész.

Ballibnek lenni skizofrénia, polgárinak lenne pedig gonoszság, szóval számomra persze semmi különös nincs a jelenségben.

Aki persze hisz valamiféle pozitív polgárságban – ez máig a Fidesz fősodra -, azt nyilván zavarja amit most írtam, ez a réteg abban hisz, hogy van klasszikus, pozitív polgárság és van baloldali álpolgárság. Én ezt nem osztom, szerintem a polgári értékrend feltétlen rossz, így nekem semmi bajom azzal, hogy azonosítsam a polgári erőket a ballib erőkkel.

Készéknek azért van egy érdemük: legalább nyíltan kimondják marhaságaikat.

Hírdetés

Most nézem a hozzájuk – Készhez és pár neves társához, mint pl. Somogyi Zoltán és Kerék-Bárczy Szabolcs – Polgári Platform nevű izéjének kiáltványát. Szeretek ilyenek olvasni, mert sokat lehet nevetni a bizseregtető hülyeségeken.

А “legyen világbéke” típusú szólamokra nem vesztegetnék időt, lásd “átláthatóság” és “bürokráciamentesség”. De a lássuk a legviccesebb rögeszméket:

  • ne magolás legyen, hanem kritikus gondolkodásra nevelés – ősi ballib marhaság, a végeredmény: hülyegyerekek “kritikusan” halandzsáznak, mivel lexikai tudás nélkül nincs miről gondolkodni, mondjuk adok egy saját példát: kb. nulla a tudásom kémiából, nagyjából annyit tudok, hogy pár elemnek mi a jele, meg hogy mi a víz és a levegő tartalma, ezen túl hiába “gondolkodom”, maximum hülyeségek fognak kijönni a számból,
  • teljes tanszabadság – az iskolai korrupció biztos receptje,
  • a könnyűdrogok engedélyezése és ezzel párhuzamosan a droghasználat visszaszorítása – a valóságban nincsenek könnyűdrogok,
  • Az állam semmilyen módon ne szóljon bele két, bármilyen nemű ember egymás iránti szeretetébe.” – s miért pont két ember? miért akarja a Polgári Platform akadályozni mondjuk 2 férfi és 5 nő szeretetét, vagy egy egész háztömb boldog házasságát?,
  • Magánpénztárakon alapuló tőkefedezeti nyugdíjrendszert az elszegényítő-piramisjáték-alapú felosztó-kirovó rendszertelenség helyett.” – azaz állami “piramisjáték” helyett legyen magán piramisjáték,
  • s a kedvencem: “Jöhessen vissza az uber és minden hasonló utazásszervező szolgáltatás.” – milyen jó is lesz, ha a budapesti taxizás a Kajmán-szigeteken termel hasznot!

Tulajdonképpen ez a DK programja lenne, ha mernék vállalni magukat. E kör kedvence volt MZP is mellesleg, csak ő volt olyan hülye, hogy nyíltan is kikotyogott egyes elemeket.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »