A PNL és az USR vezetői szerdán találkoznak, hogy a kormányalakításról tárgyaljanak

A PNL és az USR vezetői szerdán találkoznak, hogy a kormányalakításról tárgyaljanak

 A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselői szerdán dél körül találkoznak, hogy a kormányalakításról tárgyaljanak – nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek politikai források.

A találkozóra azt követően kerül sor, hogy a PNL országos politikai bürója kedd este arra hatalmazta fel az alakulat tárgyalóküldöttségét, hogy egyeztethessen a parlament valamennyi demokratikus pártjával a kormányalakításról.

Hírdetés

Florin Cîțu liberális elnök bejelentette, hogy személyesen fogja vezetni a liberálisok tárgyalódelegációját, amelynek rajta kívül tagja a négy alelnök és a főtitkár: Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Lucian Bode és Gheorghe Flutur, illetve Dan Vîlceanu.

Cîțu azt is közölte, hogy a PNL igényt tart a miniszterelnöki tisztségre a PSD-vel és az USR-vel folytatandó kormányalakítási tárgyalásokon.

A PNL elnöke elmondta, keddi ülésén az alakulat országos vezetősége módosította azt a két korábbi határozatát, amelyek kizárták az USR-vel, illetve a PSD-vel közös kormányzás lehetőségét. Az országos tanácsnak azt a korábbi döntését, miszerint hivatalból a pártelnök a kormányfőjelölt, egyelőre nem módosították, de Klaus Iohannis államelnök jelöli ki a miniszterelnököt – tette hozzá. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »