A plazmatévé kellett az embereknek

A plazmatévé kellett az embereknek

A plazmatévéket vitték a leginkább az egyik multilánc üzleteiből Fekete Pénteken.

Az internetes áruházakban pedig a legnépszerűbb akciós termékek már az első percekben elfogytak. Novemberben 5-6 milliárd forinttal ugrik meg az online kereskedések forgalma, ami az Országos Kereskedelmi Szövetség elnöke szerint valószínűleg a „fekete péntek” elnevezésű akciók eredménye.

Vámos György azt mondta, összesítés nincs, de azt látni, hogy évente 30-40%-kal nő a webáruházak forgalma 2011 óta. A szakember hozzátette, a kereskedők ilyenkor nem a haszonért akcióznak.

Hírdetés

„Haszna nincs, hogyha érengedményt ad, haszonról ne is beszéljünk, főleg egy 70-80 százalékos haszonnál, azért ilyet is már látni, a kereskedők ilyenkor abban gondolkodnak, hogy ezzel a reklámmal becsalogatják a vásárlót az üzletbe, és akkor marad egy szép emlék, és amikor jön az igazi karácsonyi roham bronz s ezüsthétvége között és arany hétvégéig tart, akkor bizony egy jó emlék nyomán – ez a reklámnak a titka – akkor oda megy megint vásárolni” – mondta Vámos a Hír TV-nek.

A nagy leárazások napja az Egyesült Államokból indult, pár év alatt divat lett Magyarországon is.

Ellen Friday

A természetvédők viszont a Black Friday ellen kampányolnak. A Nyugati téren pénztárca zárjegyet osztottak, és arra buzdították a járókelőket, hogy ne költsenek pénzt fekete pénteken. „Ezen a napon arra hívja fel a reklámok sokasága az emberek figyelmét, hogy fogyasszanak, és eleve azt gondoljuk, hogy túlfogyasztunk, mi is, és ezért gondoljuk, hogy ez arról kellene szóljon inkább, hogy elgondolkodjunk a vásárlási szokásainkon” – mondta a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője, Kapitányné Sándor Szilvia.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »