A pizsamás magyar az Eb csodabogara

A pizsamás magyar az Eb csodabogara

Ő lesz az Eb-k történetének legidősebb játékosa, ha pályára lép, ez pedig eléggé vaslószínűnek tűnik. A portál szerint a 103-szoros válogatott hálóőrt a szurkolók leginkább szürke mackó alsójáról ismerik meg, mi magyarok persze tudjuk, hogy azért az utóbbi évtizedekben nyújtott teljesítménye is nyomott a latban.

A „pizsamás ember”, így tartják őt számon – írja a cikk szerzője –, Király egy ízben magyarázatot is adott egyedi meccsviseletére. „Kapus vagyok, nem topmodell, fontos a kényelem. Mindegy, hogy milyen talajon játszik az ember, télen nagyon hideg van, és ha vetődik az ember akár meg is sérülhet, jól jön a tréningnadrág.” Király hozzátette, amikor Németországban és Angliában játszott, kipróbálta a rövid nadrágot, de nem jött be neki.

Hírdetés

A portréban kiemelik, korábbi és jelenlegi játékostársai és edzői komoly sportembernek ismerték meg a kapust. Korhut Mihály, a második számú magyar jobbhátvéd az Eb-keretben például hangsúlyozza: egy védőnek rendkívül fontos, hogy egy tapasztalt hálóőr álljon mögötte a vonalon. Bár már 40 éves, és rengeteg meccs van a háta mögött, számára is óriási élmény, hogy hosszú idő után mi is itt lehetünk az Eb-n.

A magyar hátvédsor másik tagját, Guzmics Richárdot is megszólaltatták a cikkben. A Wisla Krakkó védője szerint Király hosszú karrierjének egyik pillére a vele született professzionalizmus. „Hatalmas tapasztalattal bír, és olyan elánnal edz, mellyel még a nála fiatalabbakat is lepipálja. A tréningeken és élesben is mindig tudja, mi a dolga, remekül vezényel bennünket a kapuból. Irányító típusú személyiség” – így a hátvéd.

Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya jelzi, ő mindig mondta a kapusnak, hogy nem a kor számít számára, csak a minőség. „Gábor nagyon jó játékos és kitartó. Magabiztosságot áraszt, egyedi karizmája van. Nagy segítséget jelent majd számunkra az Európa-bajnokságon.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »