A pénzügyminiszter szerint a lovas Eb pénzkidobás, nem is ad rá 6 milliárdot

A pénzügyminiszter szerint a lovas Eb pénzkidobás, nem is ad rá 6 milliárdot

A hvg.hu birtokába került egy nem nyilvános jelentés, miszerint a 2021-es lovas Eb költségvetését megfúrta a Pénzügyminisztérium, ugyanis elutasította, hogy 6 milliárd forint közpénzt költsön el erre a célra az egészségügyért és oktatásért is felelős humántárca. Pedig Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes vadászati kiállításának lett volna az egyik csúcspontja az esemény.

A lap birtokába került jelentést a Kásler Miklós vezette Emmi sportállamtitkársága készítette a kormány számára hivatalos tájékoztatásképpen. Az ebben szereplő költségvetés alapján a lovas Eb pontosan 6 687 125 000 forintba kerülne, és a rendező lovasszövetség szerint ebből alig több mint 1 milliárd forintot lehet a bevételből finanszírozni, számításaik szerint ennyi jönne be a szponzori, reklám, jegybevételből, illetve a nevezési díjakból.

Hírdetés

Az egész fennmaradó részt, vagyis 5,6 milliárd forintot a kormánynak kellene hozzátenni két évre elosztva: már 2020-ban 1,8 milliárd, majd a rendezés évében 3,8 milliárd forintot. 

Azonban Varga Mihályék nem tartják támogathatónak a 2020-as forrás biztosítását, ugyanis előre valószínűsíthetik, hogy a 2021-es esemény veszteséges lesz.

A gond az, hogy a Mészáros Lőrinchez kapcsolható szilvásváradi létesítményt pont ilyen eseményekre hozták létre, azonban Kásler Miklósék terveiben budapesti helyszínek szerepelnek, ami újabb építkezésekkel járna. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »