A pénzügyi ismeretek nemzetközi szintű fejlesztése

A pénzügyi ismeretek nemzetközi szintű fejlesztése

Az eladósodás, a pénz pazarló felhasználása és a meggondolatlan vásárlás kérdése a legtöbb középiskolás diákot foglalkoztatja. Az Erasmus+ Pénzügyi ismeretek – a tudatos fogyasztáshoz vezető út című projekt célja, hogy rávilágítson az oktatás fontosságára a személyes pénzügyek átgondolt kezelése terén, a környezet védelme érdekében.

A tanulók pénzügyi műveltségét fejlesztő út második állomása a romániai Ramnicu Valcea városában 2022. április 4-8. között megrendezett projekttalálkozó volt.

A diákoknak és a tanároknak lehetőségük volt megtapasztalni az önkormányzat és a helyi vállalkozók közötti kiváló együttműködést, amely kölcsönös támogatást, tiszteletet és a régió fejlődésében való részvételt eredményezett.

Hírdetés

Meglátogatták például a helyi Boromir pékséget, amely egy kis családi vállalkozásból nemzetközi kereskedelmi vállalattá nőtte ki magát. Láthatták egy helyi fazekasmester munkáját, valamint egy kolostort, ahol az apácák saját kertjük terméséből készült termékeket kínálnak.

Az egészséges életmód szintén fontos témája volt a találkozónak. Az esztelen élelmiszervásárlás, amely gyakran a kukában végzi, szintén negatív hatással van a környezetre. A pazarlás elkerülésének és a pénzmegtakarításnak egyetlen módja, ha gondosan megtervezzük étrendünket és gondosan elkészítjük a bevásárlólistát.

A projekttalálkozón a külföldi partneriskolák megismerkedtek a helyi kultúrával, természeti szépségekkel, hagyományos ételeket kóstoltak, és sok barátságos, vendégszerető emberrel találkoztak.

(Hajabács Andrea felkészítőpedagógus/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »