A pénz istenei

A pénz istenei

A Wall Street összeesküvése Amerika leigázására.

F. William Engdahl ezen kötete részletesen bemutatja az amerikai haderő, valamint a Wall Street és Washington pénzügyi erőforrásai közti, kifinomult szinergiákat, azaz együtműködési, együtthatási tevékenységi formákat, szempontokat. Ennek az a célja, hogy az egy évszázaddal korábban összeomlott Brit Birodalom óta a legkiterjedtebb globális birodalmat hozza létre…

Ez a kiadvány felrajzolja Amerika felemelkedését az 1800-as évektől mindaddig, amíg hegemón globál szuperhatalomként virágzott ki a Brit Birodalom hamvain a II. világháború végén.

Megtudhatjuk többek között, hogy:

• Hogyan okozott a Wall Street nemzetközi bankárainak összeesküvése –  az amerikai alkotmány megsértésével – államcsínyt 1913-ban, hogy létrehozzák a magánkézben lévő Szövetségi Tartalékot az I. világháború és a később Amerikai Évszázadnak nevezett jelenség támogatására?

• Hogyan váltak a világgazdasági válság idején a Rockefellerek a legbefolyásosabb családdá, akik a II. világháború előtt, és azt követően is fontos szerepet töltöttek be az Egyesült Államok sorsának alakításában?

• Mi az 1941-ben diadalmasan kikiáltott Amerikai Évszázad valódi célja?

• Mi a valódi viszony az Egyesült Államok hadiipari komplexuma és a Bretton Woods-i dollárrendszer között?

Hírdetés

• Hogyan szüntették meg a Wall Street bankárai módszeresen a terjeszkedésüket gátoló korlátozásokat, ami a 2007-es adósválsághoz, és az abból fakadó 2008-as globális gazdasági válsághoz vezetett?

A Wall Street dollárrendszere nem a New Hampshire-i Bretton Woodsban zajló konferencián született 1944-ben. 1945 augusztusának első napjaiban jött létre valójában, amikor Hiroshimára és Nagasakira ledobták az atombombákat. Ezt követően a világnak nem voltak kétségei afelől, melyik hatalomra érdemes odafigyelni.

Ez a könyv a pénz, mint hatalmi eszköz történetét követi végig; felrajzolja a pénzügyi háttérhatalom fejlődését egy parányi elit kezében, akik saját magukat – szinte szó szerint – isteneknek tekintik. A pénz isteneinek.   

*
„A Pénz Istenei” című ezen kiadvány áttekinti, hogyan éltek vissza ezek az iemberek a hatalmukkal, kik ők és hogyan álltak neki módszeresen az egész világ feletti uralom megszerzésének…
*

Ajánljuk mellé:

Félni csak…kinek is lehet?
Megvásárolt újságírók
A menekültipar

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »