A Pentagon útmutatója: Így öld meg ellenségedet

Az amerikai védelmi minisztérium kiadott egy könyvet, amely a hadviselés szabályait taglalja és amely részletezi, hogyan kell elfogadható módon megölni az ellenséget. A könyv szerint újságírók is lehetnek terroristák.

Az útmutatóban elmagyarázzák, hogy a lövés, robbanás, bombázás, szúró, vágó eszközök használata elfogadható módon öli meg az ellenséget, azonban méreg, vagy fojtó gázok használata nem megengedett.

A meglepetés támadások és visszavonuló csapatok legyilkolása is szabad a Pentagon útmutatója alapján.

Hírdetés

Az 1176 oldalas könyv azt állítja, hogy az újságírók „privilegizált hadviselők”, de ez túl homályos kifejezés, le kell cserélni „jogellenes ellenséges harcosra”, ahogy használta először kezelése közben George W. Bush elnök.

„Általában az újságírók civilek. Azonban az újságírók lehetnek fegyveres erők tagjai, akik jogosultak elkísérni a fegyveres erőket, vagy privilegizált hadviselő feleket” – világosít fel a kézikönyv.

„Ez ad nekik engedélyt, hogy megtámadják, vagy akár meggyilkolják az újságírót, aki nem tetszik nekik” mondta Chris Chambers, az újságírás professzora a Georgetown Egyetemen.

Pentagon szóvivője, Joseph R. Sowers azt mondta, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a kézikönyvnek, amely nem kötelező érvényű törvény.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »