A Pegida szóvivőnője visszanácizta a német kormányt (DWN)

A Pegida szóvivőnője visszanácizta a német kormányt (DWN)

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Az iszlám- és bevándorlásellenes Pegida a mozgalom szülőhelyén, Drezdában négyezres tüntetést rendezett, a karácsony előttinél jóval kevesebb ellentüntetővel (kétszázan voltak). Tatjana Festerling, a Pegida szóvivője kijelentette, „a mai nácik nem a barna, hanem a kormánypártok színeit viselik”. Festerling élesen támadta a Német Újságkiadók Szövetségét és a Német Újságírószövetséget, mert korábban uszítás miatt jelentették fel a Pegidát. Most a rendőrség kérte fel az ügyészséget, hogy Festerling idézett mondatát vizsgálja meg, indítható-e ellene eljárás, jelenti a német sajtó hazugságait, ferdítéseit és elhallgatásait korrigáló gazdasági-politikai hírportál. /A mai Frankfurter Allgemeine Zeitung nevű konzervatív napilap több évtizeden át megőrzött, higgadt hangvételét feladva, őrjöngő, bő lére eresztetett cikkben szidalmazza Tagjana Festerlinget, örömét kifejezve, hogy házába betörtek és más módon is megfélemlítik. Rengeteg kijelentését támadva, beleértve azt, hogy a 3 milliós példányszámú Bild nevű német bulvárlapot trágyagereblyének nevezte./

Hírdetés

Miközben Ausztria és Bajorország le akarja zárni határait a migránsok előtt, Alexander Dobrindt CSU párti német közlekedésügyi miniszter kijelentette, ha a határok továbbra is nyitva maradnak, Európa kerül veszélybe. Merkel kancellárt /főnökét/ bírálva hozzátette: Németország elérte terhelhetősége határát.

Mialatt a kölni erőszakhullám Európa-szerte hatalmas felháborodást keltett, az EU kormányai nem gondoskodnak a női menekültek védelméről, panaszolja az Amnesty International emberjogi szervezet.

„Ennek nem lesz jó vége: 62 gazdag birtokolja a fél világot” címmel kommentálja a portál az Oxfam brit fejlesztési szervezet legfrissebb tanulmányát, amely a világ népei fokozódó szegénységéről szó. A növekvő egyenlőtlenség fő oka a nagy vagyonok és tőkenyereség nem kielégítő mértékű megadóztatása, illetőleg a nyereség kivitele adóparadicsomokba. A fejlődő országok ezzel évente mintegy 100 milliárd dollár veszteséget szenvednek el. Olyan világ alakult ki, amelynek a szabályait a szupergazdagoknak alakították ki a kormányok. Az Oxfam javasolta, hogy a vállalatok ott adózzanak, ahol a nyereségre tettek szert. És kötelezni kell őket, hogy országok szerint hozzák nyilvánosságra az elért nyereségüket és azt, hogy arra mennyi adót fizettek. A legalacsonyabb adótételek felé tartó destruktív versenyfutásnak véget kell vetni és ezért az egyes államoknak átláthatóvá kell tenniük, hogy milyen adóösztönzéseket alkalmaznak a konszernek érdekében. Ezért, javasolja az Oxfam, az ENSZ szintjén kellene létrehozni legitim, államközi adózási intézményt.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »