A pedofilmosdató "jogvédők" kottájából játszik az Iszlám Ideológiai Tanács Pakisztánban

Pakisztánban eltávolították a héten elfogadott nemi erőszak elleni törvényből azt a rendelkezést, amely lehetővé tette volna a visszaesők kémiai kasztrációját – közölte pénteken egy kormánytisztviselő.

Malíka Bokhári jogért és igazságszolgáltatásért felelős parlamenti titkár egy iszlámábádi sajtótájékoztatón elmondta: a módosítást azután hozták, hogy a legfőbb pakisztáni vallási testület, az Iszlám Ideológiai Tanács úgy találta, az iszlámmal nem összeegyeztethető a kémiai kasztráció.

Imrán Kán pakisztáni miniszterelnök kormánya a parlament szerdai ülésén fogadta el az említett jogszabályt. A törvény értelmében a csoportos nemi erőszakban és pedofil cselekményekben részt vevő, visszaeső elkövetőket kémiai kasztrációval sújthatták volna. "Jogvédők" és ügyvédek kegyetlennek minősítették ezt a büntetési tételt.

Hírdetés

A kormányfő korábban azt állította: a büntetést azok után akarta bevezetni, hogy szerte a dél-ázsiai országban felháborodást váltott ki az ilyen típusú bűncselekmények növekvő száma, valamint az egyik eset, amelyben egy nőt az autójából rángatott ki és gyermekei szeme láttára erőszakolt meg két férfi.

A gyógyszerek által előidézett kémiai kasztrációt – amely visszafordítható – büntetésként alkalmazhatják bizonyos szexuális bűncselekmények esetében Lengyelországban, Dél-Koreában, Csehországban és az Egyesült Államok egyes tagállamaiban.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »