A pedagógusok bírálják a gyakori minisztercserét, egy év alatt négy miniszter váltotta egymást az oktatásügyi poszton

A pedagógusok bírálják a gyakori minisztercserét, egy év alatt négy miniszter váltotta egymást az oktatásügyi poszton

A Szlovák Tanítói Kamara (SKÚ) bírálja a gyakori miniszterváltást az oktatásügyi tárca élén, nem ok nélkül, hiszen Szlovákia egy év alatt négy oktatási minisztert „fogyasztott el“. Az iskolaügyi miniszteri posztot a tanítók az alkalmatlan és tehetetlen miniszterek bázisának tekintik.

Hangsúlyozták, hogy az utóbbi tanévben az oktatási tárca élén az eddigi legtöbb miniszter váltotta egymást, miközben az iskolaév elején és végén komoly problémát jelentett egyáltalán találni valakit erre a posztra.

Hírdetés

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az oktatás minősége és a pedagógusi pálya vonzereje mifelénk a kevésbé fontos témák közé tartozik. Történik mindez olyan időszakban, amikor nagyon szeretnénk végre egy rátermett, hozzáértő embert látni ezen a poszton, szeretnénk, ha a fizetéseink végre elérnék a hasonló végzettségűek fizetésének szintjét, szeretnénk, ha iskoláink minden pedagógiai és szakdolgozója minőségi képzésben részesülne, és ha oktatási intézményeinkben demokratikus légkör uralkodna“ – olvasható az SKÚ sajtóközleményében. Bírálják ugyanakkor a helyreállítási terv jelentős késését is.

Azon a véleményen vannak, hogy az iskolaügy állapotáért a tárca, a miniszterek, vagy azok jelöltjei semmilyen felelősséget nem vállalnak. „Az energiaválság idején nem elég fűteni és világítani, ahogy a társadalom lelki egészségének megrendülése és a háború idején sem elegendőek a Facebook-on közzétett bejegyzések és fotók sem“ – zárja sajtóközleményét az SKÚ.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »