A pázmányos közösség húsvéti ajándékot adott a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozóknak

A pázmányos közösség húsvéti ajándékot adott a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozóknak

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Nemzetközi és Politikatudományi Intézete (PPKE BTK NPI) több százezer forint értékű adománycsomagot ajánlott fel a budapesti Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók javára. Az ajándékot április 1-jén, illetve 2-án adták át.

A húsvéti adománygyűjtési akció során jelenlegi és volt hallgatókat, illetve oktatókat kért meg a PPKE BTK NPI, hogy kisebb-nagyobb ajándékokkal lepjék meg a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozókat.

Jelenleg a világjárvány harmadik hullámának legnehezebb heteit éljük, Magyarországon több mint tizenkétezren vannak kórházban koronavírus okozta súlyos megbetegedéssel, közülük közel másfél ezren lélegeztetőgépen. A Covid-betegekkel foglalkozó osztályok megteltek, a kórházak személyzetére hónapok óta elképesztő teher nehezedik, az orvosok és ápolók kimerültek. A PPKE BTK NPI közösségének tagjai ezért elhatározták, hogy az egészségügyi dolgozók iránti szolidaritásuk, elismerésük és hálájuk kifejezésére megajándékozzák az egyik túlterhelt budapesti Covid-osztályon szolgálatot végzőket, nővéreket, ápolókat, orvosokat, segédszemélyzetet.

Az akcióban édességeket, kávét, teát, egyéb csomagolt élelmiszereket lehetett felajánlani – ezekért a szervezők kocsival házhoz mentek –, illetve pénzbeli adományok is érkeztek, amit az osztály kérésének megfelelően konyhai eszközökre, kávékapszulákra, kézkrémre és hasonló termékekre fordítottak.

Hírdetés

Az adománygyűjtéshez a PPKE BTK más intézeteinek oktatói és hallgatói, sőt a Pázmányhoz nem kötődő személyek is csatlakoztak; a PPKE BTK Dékáni Hivatala egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomagot ajánlott fel.

Az ajándékcsomagok mellett meleg étellel is meglepték a kiválasztott osztály dolgozóit: a Vas utcai Happy Panda kínai street food büfé felajánlotta, hogy két napon keresztül ebédet főz a szolgálatban lévő huszonöt főnek. Az adományozókkal és a kórházzal való kommunikációt, a bevásárlást, illetve az ajándékok összegyűjtését és kiszállítását Szöllősi Aletta kínai szakos demonstrátor, Salát Gergely, az NPI vezetője és Gulyás Csenge, a PPKE BTK Kínai Tanszékének oktatója végezte.

Az összegyűlt több százezer forint értékű ajándékot, illetve a Happy Panda autentikus kínai menüjét a szervezők nagycsütörtökön és nagypénteken juttatták el a Szent János Kórházba, ahol a Covid-osztály nővérei vették át őket.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »