A Pázmány Péter Katolikus Egyetem képviselői kárpátaljai iskolákba látogattak

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem képviselői kárpátaljai iskolákba látogattak

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) október 8. és 10. között Kárpátalján tett látogatást. Vincze Krisztián rektorhelyettes, valamint Sebő-Käfer Csilla, a Kommunikációs Osztály osztályvezetője négy líceumban tartott előadást.

A PPKE az elmúlt években számos magyarországi középiskolát keresett fel pályaorientációs napok keretében; hol rövidebben, hol hosszabban volt lehetőségük bemutatni az egyetem diákéletét, képzéseit.

Október második hetében Kárpátaljára utazott egy küldöttség, hogy Nagybereg, Nagydobrony, Munkács és Karácsfalva egyházi líceumaiban is megismertessék a diákokkal, milyen lehetőségeik nyílnak a Pázmányon. A négy intézményben több mint száz diákkal volt lehetőségük beszélgetni.

Mindenhol szeretettel és nyitottsággal fogadták a PPKE képviselőit, akik előadásaikban bemutatták és ismertették a magyarországi felvételi eljárást, valamint a négy kar képzési formáit és a tanulmányi lehetőségeket. Mindenhol kiemelt érdeklődés kísérte, hogy a hallgatók számára az oktatás mellett milyen kutatási vagy szabadidős tevékenységeket tudnak nyújtani, vagy akár a külföldi tanulmányok tárházából melyeket lehet választani. A kárpátaljai diákok – bár jelenleg nem könnyű ott az élet – szeretnének továbbtanulni, és örömmel fogadták a PPKE bemutatkozását.

Hírdetés

A tanárok részére is szerettek volna egy kis segítséget nyújtani, így a különböző karok által kínált, az oktatást, tanítást segítő anyagokat bocsájtották rendelkezésükre, bízva abban, hogy kicsit könnyebbé, változatosabbá tudják tenni ezzel munkájukat.

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceummal a PPKE megállapodási szerződést is kötött, amelynek keretében a későbbiekben igyekeznek szorosabb kapcsolatot ápolni velük.

Az út során a PPKE küldöttsége látogatást tett a Beregszászi Konzulátuson, Ungváron pedig Teodor Macapula munkácsi görögkatolikus püspök is fogadta őket.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »