A Pázmány lett a legnépszerűbb, hatalmasat nőtt a jelentkezők száma

A Pázmány lett a legnépszerűbb, hatalmasat nőtt a jelentkezők száma

Soha ennyien nem jelentkeztek még a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára, mint a 2023-as általános felvételi eljárás során – adja hírül az egyetem.

A felvi.hu rendszere összesen 7884 jelentkező 12.294 jelentkezését regisztrálta a kar egy vagy több nappali vagy levelező képzésére. Ez hatalmas, közel 35%-os növekedést jelent a jelentkezések, és több mint 80%-os növekedést az érdeklődők számát illetően.Ezzel a legkeresettebb a bölcsészeti és társadalomtudományi karok között – számol be az egyetem honlapja.

A Pázmány BTK az első helyes jelentkezéseket tekintve is az első tíz között szerepel – országosan a 9. helyet megszerezve 2430 felvételizővel. Ebben az összehasonlításban az országban a 2. legnépszerűbb bölcsészkar.

Hírdetés

Az egyetem volt dékánja is megosztotta ezt a hírt. Botos Máté csak annyit írt: hoppá, hoppá.

A felvi.hu legfrissebb adatai szerint a kar képzései közül soknak növekszik a népszerűsége, egyre keresettebb például a kommunikáció- és médiatudomány alapképzés, de növekvő trendet mutat a nemzetközi tanulmányok, illetve a szociálpedagógia alapképzés is.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »