A patkányok pénteken is odavernek

Július 8-án, péntek este a Budapest Parkot tölti be az ország legjobb kamuír zenéje, hegedűvel, harmonikával sőt skót dudával.

Paddy And The Rats? Ők tényleg magyarok? – tette fel a kérdést Borisz. A derék, részeg szerb fickó, akit egyébként egy hosztelben ismertünk meg Zágrábban, elkerekedett szemmel csodálkozott rá a dologra.

Hogy őszinte legyek, nekem is sokáig nem esett le, hogy Paddyék igazából magyarok, és úgy véltem, az ír-magyar rokonlélek hatása, hogy bejárják városról városra egész Magyarországot, és még Miskolcra (!) is elmennek. Aztán az első koncertjükön, amin ott voltam, lehullott a lepel róluk (igen, magyarok, igen, miskolciak), de ettől még ugyanolyan király zenét játszottak. Hát én sem hagytam magam megzavarni ettől a ténytől, később pedig már kifejezetten büszke is voltam rá. Például 2012. vagy 2013. novemberében, amikor Borisznak újságolhattam el, hogy hazám fiai a Patkányok, akik addigra már egészen komoly európai turnékat is bonyolítottak, és itthon is eléggé ismerteknek számítottak.

Az ír népdalok, illetve az azok szöveg- meg dallamvilágát idéző számaik, „Paddy O’Reilly” dalszerző-énekes jellegzetes hangja, a színes-szagos díszletek, amik ügyesen elkerülték a hazai gagyizmus csapdáit, és a hihető, balladisztikus hangulat hamar a műfaj itthoni legnépszerűbb képviselői közé juttatták a fiúkat. 2015-ös új albumukról, a Lonely Hearts’ Boulevard-ról ódákat zengtek a kritikusok, és még a magamfajta szkeptikusok is elismerik, hogy ez az új irány sem áll rosszul a bandának.

Paddyék azóta is elég komoly évi koncertmennyiséget nyomnak, most, július 8-án péntek este pedig a Budapest Parkot fogják ismét megtölteni derék, muzsikát kedvelő emberekkel.

A koncert végén pedig bízvást felcsendül majd a rajongók himnuszává vált ős-Paddy szám, a Freedom!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »